Valer Kovacs, polițistul timișean care în perioada stării de urgență vorbea deschis despre ”planul de amenzi” pe care polițiștii îl au, a fost demis de către IPJ Timiș, se arată într-un comunicat de presă al instituției. Agentul a dezvăluit în mass-media presiunile superiorilor pentru ca polițiștii să dea cât mai multe amenzi, arătând totodată că echipamentele de protecție folosite de polițiști sunt vechi și ineficiente.

Valer Kovacs, este agent șef de poliție și lider sindical, însă asta nu a împiedicat desfacerea contractului său de muncă de către IPJ Timiș, motivele – susține instituția – fiind multiple.

”La data de 13 mai 2020, a fost emis actul administrativ prin care s-a dispus destituirea din poliție a unui polițist, ca urmare a încălcării prevederilor Statutului Polițistului și Codului de  Etică și Deontologie. Menționăm faptul că, ultima sancțiune dispusă, cea de destituire din poliție, a fost din cauza comportamentului necorespunzător și neglijență în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, constând în aceea că agentul de poliție a executat serviciul de patrulare și s-a prezentat la sediul I.P.J. Timiș, cu ocazia citării acestuia la Consiliul de Disciplină, cu armamentul personal asupra sa”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Timiș.

Valer Kovacs a scris pe Facebook în 14 aprilie despre neregulile din poliție, fiind apoi sunat chiar de către premierul Ludovic Orban care l-a asigurat că nu există un ordin de a da cât mai multe amenzi ci, din contră, mesajul către șefii poliției este „să se termine cu goana după amenzi”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania