fbpx
spot_img
19.2 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘUn tânăr din Sighișoara a salvat viața unei femei. Comunitatea i-a oferit...

Un tânăr din Sighișoara a salvat viața unei femei. Comunitatea i-a oferit o diplomă de apreciere

Publicat în

spot_img
spot_img

Radu Suciu, un tânăr din Sighișoara, a salvat de la înec, din apele Târnavei, o femeie de 63 de ani.

Întâmplarea a avut loc la începutul acestei luni. Tânărul a observat că femeia intenționa să se arunce în apă și a sunat la 112, iar până la sosirea echipajului de intervenție, a încercat să o convingă pe femeie să renunțe la gestul său și, cu ajutorul unei crengi, a reușit să o aducă spre mal.

Primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu Mălăncrăvean, i-a înmânat luni o Diplomă de apreciere lui Radu Suciu, în semn de recunoaștere pentru spiritul civic și gestul de curaj de care a dat dovadă salvând viața unui semen.

“Omenia şi curajul de care a dat dovadă Radu Suciu sunt apreciate de comunitate, iar în semn de respect și gratitudine i s-a înmânat diploma de apreciere. Felicitări sighișoreanului, pentru gestul său!”, a spus primarul Sighișoarei.

Ioana Pop

Articole recente

A fost dat în funcţiune noul terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Oradea

O investiţie de 40 de milioane de euro din fonduri europene

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Mai multe articole de același fel

Cetatea de Refugiu din Saschiz va fi redată circuitului turistic în luna august

Ridicarea acestei cetăţi a început în anul 1347 de către şapte comunităţi, a fost construită în formă de navă, se întinde pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, iar proiectul a urmărit restaurarea obiectivului prin păstrarea tuturor caracteristicilor istorice şi artistice.