Muzeul Județean din Satu Mare expune peste 200 de piese de podoabă și de vestimentație, precum și arme decorative, menite să reflecte ținutele de gală ale lumii nobiliare din Transilvania.

Expoziția se numește “Cornul abundenței. Luxul în lumea nobiliară transilvăneană” și este organizată în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Consiliul Județean Satu Mare și Filarmonica Dinu Lipatti.

Expoziția stă sub semnul luxului și al abundenței, reunind cele mai spectaculoase piese de vestimentație și podoabă din colecția medievală și premodernă a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei. În contextul obstrucțiilor de călătorie pe care le impune situația actuală, expoziția “Cornul Abundenței” oferă sătmărenilor un contact direct cu obiecte de patrimoniu de înaltă valoare.

Vernisajul expoziției a avut loc luni, de Ziua Internațională a Muzeelor, și s-a dorit un eveniment care relansează viața culturală a orașului și a județului după perioada stării de urgență. Artiștii Mihalca Mija Alina (vioară), Kovács Emőke (vioară) și Catuna Dan (violoncel), de la Filarmonica Dinu Lipatti, au interpretat lucrări de Jean-Baptiste Lully, Henry Purcell și Antonio Vivaldi.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania