Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a încetat din viață miercuri, în jurul orei 0:50 la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord, a anunțat agenția Basilica a Patriarhiei Române.

Din cauza infectării cu coronavirus, ierarhul fusese transportat de la Suceava la București cu un elicopter SMURD în 20 aprilie. În urma complicațiilor pulmonare apărute, părintele arhiepiscop în vârstă de 90 de ani fost intubat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri dimineață alte patru decese din cauza COVID-19, printre pacienții decedați aflându-se și prelatul: “Bărbat 90 ani, județ Suceava, preot. Dată confirmare: 20.04.2020. Dată deces: 19.05.2020. Comorbidități: HTA, boală cardiacă ischemică”.

Potrivit basilica.ro, ÎPS Pimen a fost ales arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor în 24 ianuarie 1991, în urma reînfiinţării Arhiepiscopiei Sucevei, şi întronizat la Suceava în data de 3 martie 1991.

Pe lângă fructuoasa activitate misionară, pastorală şi administrativă a publicat diverse studii, îndeosebi cu privire la iconogra­fia bisericească, dar şi articole, cronici, recenzii în revistele „Mitropolia Moldovei şi Sucevei” sau „Candela” (de la Suceava).

(FOTO: Facebook / Trinitas TV)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.