fbpx
spot_img
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIECum se va desfășura admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie din...

Cum se va desfășura admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a anunțat miercuri procedura privind desfășurarea examenului de admitere 2020.

Înscrierile la examenul de admitere în ciclul universitar de licență vor avea loc în perioada 13-22 iulie 2020, pe platforma online a universității. Înscrierile la examenul de admitere în ciclul universitar de masterat vor avea loc după programul stabilit de fiecare facultate.

Examenul de admitere în ciclul universitar de licență pentru programele Medicină, Medicină Dentară și Farmacie se va desfășura prin metoda tradițională (on-site), în data de 26 iulie 2020, cu respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică și de protecție a candidaților.

Pentru programele de studii cu durata de 3 și 4 ani din cadrul Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie (Asistență medicală generală, Balneofizio-kinetoterapie și recuperare, Nutriție și dietetică, Tehnică dentară, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic), admiterea se va face pe baza mediei generale a examenului de bacalaureat. În cazul existenței mai multor candidați cu medii egale, departajarea se va face în funcție de media generală a anilor de liceu.

Pentru programele de studii cu durata de 5 și 6 ani din cadrul Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie admiterea se va face conform metodologiei și a bibliografiei anunțate anterior pandemiei.

Pentru programele de studii de la Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației, Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior” și Facultatea de Economie și Drept, admiterea se va face conform metodologiei anunțate anterior pandemiei.

Pentru admiterea la programele de masterat, probele pe bază de interviu se vor putea organiza și online.

Ioana Pop

Articole recente

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Diminuarea inegalităților din UE, eliminarea dublei măsuri și debirocratizarea – priorități ale UDMR în viitorul Parlament European (PE)

Europarlamentarul Iuliu Winkler conduce lista UDMR la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc în 9 iunie. CMF 43240001

Mai multe articole de același fel

Cetatea de Refugiu din Saschiz va fi redată circuitului turistic în luna august

Ridicarea acestei cetăţi a început în anul 1347 de către şapte comunităţi, a fost construită în formă de navă, se întinde pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, iar proiectul a urmărit restaurarea obiectivului prin păstrarea tuturor caracteristicilor istorice şi artistice.