Locuitorii Zonei metropolitane Zalău pot circula fără declarație scrisă

Data:

Locuitorii municipiului Zalău și ai altor 18 unități administrativ-teritoriale (UAT-uri) limitrofe pot circula liber pe raza acestora, fără a avea nevoie de declarație scrisă pe proprie răspundere cu privire la motivele deplăsărilor.

În decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj, din data de 18 mai 2020, a fost specificată lista localităților asimilate cu Zona metropolitană Zalău, în interiorul cărora, pentru perioada stării de alertă, circulația persoanelor se poate face fără declarația respectivă.

În vederea aplicării în mod unitar a prevederilor Hotărârii Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) nr. 25/14.05.2020 privind propunerea unor măsuri necesar a fi aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, se asimilează cu „Zona metropolitană Zalău”, unitățile administrativ teritoriale care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona metropolitană Zalău”. Acestea sunt cele nominalizate în Anexa nr. 1. (…) Circulatia între localitățile unui UAT (municipiu, oraș, comună) se face fără declarație pe propria răspundere”, se arată în comunicatul CJSU Sălaj.

Lista celor 19 UAT-uri din județul Sălaj asimilate ca ,,Zona metropolitană Zalău”, în sensul Hotărârii CNSSU nr. 24/14.05.2020 privind instituirea stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, este următoarea: Zalău, Cehu Silvaniei, Jibou, Şimleu Silvaniei, Agrij, Bocșa, Crasna, Creaca, Crișeni, Dobrin, Hereclean, Hida, Horoatu Crasnei, Meseșenii de Jos, Mirșid, Pericei, Sălățig, Şamșud, Vârșolț.

După 2015, anul înființării Zonei metropolitane, comuna Sărmășag s-a retras din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, în locul ei intrând comunele Șamșud și Horoatu Crasnei.

Sălăjenilor din cele 19 localități menționate anterior, le reamintim că scopul înlesnirii deplasării în interiorul Zonei metropolitane vine, în primul rând, în sprijinul celor care muncesc în municipiul Zalău, care fac zilnic sau periodic naveta între localitatea de domiciliu și municipiul reședință de județ. Vă recomandăm să evitați deplasările care nu sunt urgente sau care pot fi amânate și să respectați, în continuare, măsurile de distanțare și de prevenție transmise de autorități. Printr-un efort comun, cu respect reciproc și solidaritate, ne vom apropia de mult așteptata revenire la normalitate”, se mai arată în comunicatul semnat de prefectul Marcel-Virgil Țurcaș, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sălaj.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Concert în Zalău cu ocazia Zilei Europei

Ziua Europei a fost marcată vineri, la Zalău, în avans, printr-un concert cameral cu creaţii româneşti, eveniment organizat de Instituţia Prefectului Sălaj, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Cultură.

Castelul Béldy din Jibou, selectat pentru promovare și restaurare prin PNRR

Proiectul administrației județene prevede ample lucrări de consolidare a fundației și asigurarea hidroizolației, restaurarea arhitecturală, a tâmplăriei, a vechilor obloane și a pardoselilor, reabilitarea grupurilor sanitare, accesibilizarea spațiului pentru persoanele cu dizabilități, în vederea transformării clădirii într-un centru cultural-educațional.