Primăria Brașov continuă programul de amenajare și reabilitare a terenurilor de sport din cartierele orașului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit contractului semnatmarți de municipalitate, în acest an vor fi amenajate opt noi terenuri de sport, dintre care cinci pentru fotbal, două pentru minifotbal și unul multifuncțional (baschet, volei etc.). La acestea se adaugă alte 13 terenuri de sport care vor fi modernizate, șapte de fotbal și șase multifuncționale.

„Continuăm și în acest an programul nostru de dezvoltare a sportului în comunitatea brașoveană prin amenajarea și modernizarea facilităților sportive din interiorul cartierelor. După ce anul trecut am înființat sau modernizat șapte terenuri de sport, anul acesta avem în plan 21 de astfel de terenuri. În paralel derulăm investițiile în construirea unor complexuri sportive astfel încât cei care doresc să practice sportul la nivel amator sau profesionist să o poată face în cele mai bune condiții. Cel târziu în prima săptămână din luna iunie vor începe lucrările la primele terenuri astfel încât, în momentul în care va fi posibil, când nu vor mai fi restricții, copiii să poate face cât mai multă mișcare, mai ales că această perioadă de restricții a fost una destul de grea pentru copii, care trebuie să își consume energia“, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.

Lucrările constau în montarea unor suprafețe de joc din gazon artificial, care să respecte standardele de certificare FIFA, în cazul celor de fotbal, și FIBA (Federația Internațională de Baschet) în cazul celor multisport. Pentru terenurilor existente, gazonul artificial va acoperi suprafețele de beton sau asfalt pe care se juca până acum.

Vor fi modernizate terenurile de fotbal din următoarele zone: str. Galaxiei, Aleea Muşeţelului, str. Pavilioane CFR 100, str. General Mociulschi, str. Tudor Vladimirescu, str. Codrul Cosminului, Pod Independenţei, precum și terenurile de sport multifuncționale de pe Aleea Muşeţelului, str. Petru Rareş, str. Codrul Cosminului, str. Pârâului, str. Lânii 50, prelungire str. Crinului. În cadrul aceluiași contract vor fi amenajate și 8 terenuri de sport noi, 5 de fotbal pe str. C. Dobrogeanu Gherea, Pod Fartec, str. Hărmanului intersecție cu str. Ciceu, str. Ioan Popasu intersecție cu 13 Decembrie și în Dârste (intersecție Calea București str. Lacurilor), două de minifotbal pe str. Sânzienelor și la intersecția străzilor str. Ioan Popasu – 13 Decembrie, precum și un teren de sport multifuncțional pe str. Gării 17.

Primele lucrări de amenajare se vor face la terenurile de sport de pe străzile Independenței, Codrii Cosminului și Pavilioanele CFR.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania