fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSUn proiect de cercetare despre COVID-19 dezvoltat de Universitatea Babeș-Bolyai, premiat la...

Un proiect de cercetare despre COVID-19 dezvoltat de Universitatea Babeș-Bolyai, premiat la o competiție internațională

Publicat în

spot_img
spot_img

Portalul pentru monitorizarea impactului pandemiei de COVID-19 asupra economiei creat de cercetătorii Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a fost premiat recent la o competiție internațională.

Este vorba despre competiția cu tema Flattening the Curve: COVID-19 Data Challenge, organizată de QED Group și Center for Global Data Visualization (CGDV) și sprijinită de Georgetown University din Washington DC (SUA).

Competiția a fost deschisă studenților și profesioniștilor din mediile academic și privat din întreaga lume, fiind înscrise peste 90 de proiecte de analiză și vizualizare a datelor legate de pandemie în aproape 40 de țări.

Portalul creat de cercetătorii UBB, denumit COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor (COVID-19 RoEIM) a obținut mențiune (Honorable Mention) la categoria Professionals.

Proiectul a fost realizat de o echipă formată din Bálint Csaba, Csala Dénes – cadru didactic asociat, conf. univ. dr. Nagy Bálint Zsolt, lect. univ. dr. Rácz Béla-Gergely și Csíki Ottó – student masterand, coordonați de prof. univ. dr. Szász Levente.

Rezultatele proiectului de cercetare pot fi consultate în timp real pe platforma online COVID-19 RoEIM (econ.ubbcluj.ro/coronavirus), iar informațiile sunt disponibile în limbile română, maghiară și engleză.

Mai multe informații despre competiție pot fi consultate pe pagina facebook a organizatorilor (https://www.facebook.com/qedgroup/) și pe pagina web a centrului responsabil pentru organizarea evenimentului (https://www.centerforglobaldata.org/).

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel