Fânețele cu Narcise de la Nucșoara.

Începând cu a doua parte a lunii mai, în apropiere de satul Nucșoara din Țara Hațegului, încep să înflorească narcisele sălbatice. Delicatele flori răsar din verdele crud al poieniței an de an, iar secretul rezistenței acestei specii de flori în zonă este explicat de către reprezentanții Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului, din care face parte și rezervația, ca fiind temperatura scăzută a apelor subterane ce se scurg din Munții Retezat.

În perioada înfloririi, mulți vizitatori sunt atrași în zonă de frumusețea acestor flori. Deoarece Fâneața de Narcise este o arie naturală protejată, cei care vin aici sunt rugați să nu ducă cu ei acasă decât amintiri plăcute și fotografii reușite.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.