fbpx
spot_img
19.2 C
Cluj-Napoca
AcasăDescopera HunedoaraDescoperă Hunedoara din fotoliul de acasă

Descoperă Hunedoara din fotoliul de acasă

Publicat în

spot_img
spot_img

Fânețele cu Narcise de la Nucșoara.

Începând cu a doua parte a lunii mai, în apropiere de satul Nucșoara din Țara Hațegului, încep să înflorească narcisele sălbatice. Delicatele flori răsar din verdele crud al poieniței an de an, iar secretul rezistenței acestei specii de flori în zonă este explicat de către reprezentanții Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului, din care face parte și rezervația, ca fiind temperatura scăzută a apelor subterane ce se scurg din Munții Retezat.

În perioada înfloririi, mulți vizitatori sunt atrași în zonă de frumusețea acestor flori. Deoarece Fâneața de Narcise este o arie naturală protejată, cei care vin aici sunt rugați să nu ducă cu ei acasă decât amintiri plăcute și fotografii reușite.

Adrian Meitner

Articole recente

A fost dat în funcţiune noul terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Oradea

O investiţie de 40 de milioane de euro din fonduri europene

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Mai multe articole de același fel

VIDEO | Povestea incredibilă a Floricăi Zaharia, hunedoreanca ce a condus un departament al celebrului muzeu american MET New-York

Atunci când te gândești la românii de excepție plecați în cele patru colțuri ale lumii, români care fac cinste acestei țări și cu care ne mândrim, este imposibil să nu o amintești pe Florica Zaharia. Un om de o inteligență sclipitoare, cu un bun simț tipic pentru Țara Moților, Florica Zaharia are o poveste de viață impresionantă. Împreună cu Romulus, soțul ei, Florica a fugit din lagărul comunist românesc în 1983. Își propuseseră să plece undeva în Europa vestică. Așa au ajuns în Spania, însă azilul politic în țara iberică le-a fost refuzat. Au decis atunci să își încerce norocul peste ocean, așa că au plecat în Statele Unite.

Descoperă Hunedoara din fotoliul de acasă

În nordul județului Hunedoara, pe teritoriul Rezervației Naturale Cheile Uibăreștilor, puteți admira un pod...

Descoperă Hunedoara din fotoliul de acasă

POTECA TEMATICĂ „MUZICA NATURII INTERPRETATĂ DE PIATRĂ, LEMN ȘI APĂ”. Propunerea de azi vine din...