Polișistul timișean Valer Kovacs, demis pentru așa-zise prejudicii de imagine aduse polițieie după ce a voprbit deschis despre ”planul de amenzi” pe care colegii lui l-au avut în perioada stării de urgență, a fost repus în funcție astăzi, anunță IGPR.

Kovacs a contestat măsura demiterii sale la IGPR, care a dispus anularea sancțiunilor care au făcut posibilă eliberarea sa din funcție.

“Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este împuternicit să comunice următoarele:

La data de 21 mai 2020, în temeiul art. 7 alin. (1) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificările și completările ulterioare, în urma analizei plângerii prealabile realizate la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, a fost dispusă revocarea dispozițiilor șefului Inspectoratului de Poliție Județean Timiș din 12 și 13 mai 2020, care au stat la baza încetării a raporturilor de serviciu în cazul unui agent de poliție, urmând ca Inspectoratul de Poliție Județean Timiș să dispună măsuri potrivit competențelor”, anunță IGPR.

Valer Kovacs a scris pe Facebook în 14 aprilie despre neregulile din poliție, fiind apoi sunat chiar de către premierul Ludovic Orban care l-a asigurat că nu există un ordin de a da cât mai multe amenzi ci, din contră, mesajul către șefii poliției este „să se termine cu goana după amenzi”.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.