Polișistul timișean Valer Kovacs, demis pentru așa-zise prejudicii de imagine aduse polițieie după ce a voprbit deschis despre ”planul de amenzi” pe care colegii lui l-au avut în perioada stării de urgență, a fost repus în funcție astăzi, anunță IGPR.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Kovacs a contestat măsura demiterii sale la IGPR, care a dispus anularea sancțiunilor care au făcut posibilă eliberarea sa din funcție.

“Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este împuternicit să comunice următoarele:

La data de 21 mai 2020, în temeiul art. 7 alin. (1) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificările și completările ulterioare, în urma analizei plângerii prealabile realizate la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, a fost dispusă revocarea dispozițiilor șefului Inspectoratului de Poliție Județean Timiș din 12 și 13 mai 2020, care au stat la baza încetării a raporturilor de serviciu în cazul unui agent de poliție, urmând ca Inspectoratul de Poliție Județean Timiș să dispună măsuri potrivit competențelor”, anunță IGPR.

Valer Kovacs a scris pe Facebook în 14 aprilie despre neregulile din poliție, fiind apoi sunat chiar de către premierul Ludovic Orban care l-a asigurat că nu există un ordin de a da cât mai multe amenzi ci, din contră, mesajul către șefii poliției este „să se termine cu goana după amenzi”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania