VIDEO. Lotul de autostradă dintre Alba Iulia și Aiud s-ar putea deschide anul acesta

Data:

Lucrările la lotul Alba Iulia – Aiud, de pe Autostrada A10 Sebeș – Turda avansează. Rămași mult în urmă pe un contract semnat încă din 2014, cu un stadiu fizic de circa 67% în luna mai, grecii de la Aktor anunță că s-au mobilizat substanțial cu utilaje și forță de muncă pentru a termina cei 24 de kilometri de autostradă dintre Alba Iulia și Aiud. Oficial, termenul de finalizare asumat de constructor este 30 noiembrie, însă autoritățile dădeau cam 60% șanse să fie deschis traficul la final de an, însă după recente vizite în șantier lucrurile par a să se fi deblocat, potrivit HotNews.

„AKTOR a accelerat semnificativ lucrările, proiectul marcând progrese considerabile”, transmite compania greacă într-un comunicat remis presei în care prezintă și un video montaj cu lucrările în curs și mobilizarea din șantier.

„Construcția tronsonului de 24,25 km care se extinde de la Pârâul Iovului la Aiud de către întreprinderea comună AKTOR-EURO CONSTRUCT, are angajați acum peste 600 de persoane, AKTOR intenționând să crească numărul de personal la peste 750 pentru finalizarea proiectului. De asemenea, compania a mărit numărul de utilaje de construcții specializate utilizate în proiect: 139 de camioane, 26 compactoare, 31 de excavatoare, 8 buldozere, 5 finisoare (mașini de asfalt și mașini de pavaj), 7 gredere, 9 camioane de beton precum și alte utilaje specializate cum ar fi buldoexcavatoare, cisterne de apă, macarale, încărcătoare frontale, generatoare mari și mici, mașini de forat, au fost dislocate de-a lungul șantierului”, transmite Aktor.

Compania mai amintește că folosește din plin cele două stații de asfalt, două de balast stabilizat și o stație de beton și amintește că pe fondul pandemiei de COVID-19 toate lucrările se desfășoară în conformitate cu măsuri stricte de sănătate și siguranță.

În urmă cu două săptămâni, șefa de la Drumuri Mariana Ioniță – care recunoștea într-un interviu HotNews.ro că dă cam 60% șanse de deschidere a autostrăzii anul acesta – a fost în vizită pe șantierul de pe Lotul 2.

„Lucrurile încep să meargă în sfârșit bine, sunt pe făgașul normal, în așa fel încât să recuperăm din pierderile de timp acumulate”, a spus pe șantier șefa de la CNAIR.

„E prima zi de asfalt astăzi pe lotul 2 și îmi place cum arată. Echipa care lucrează este o echipă de profesioniști, de-abia ieșiți din carantină. Au venit din Grecia. De acum suntem la mâna constructorului, noi facem tot ce putem, să-i ajutăm cu finanțarea și cu simplificarea procedurilor noastre, de reducere a termenelor de aprobare”, a mai declarat în șantier directorul de la CNAIR.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.

Un tânăr de 17 ani a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui său

Din primele informații, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 17 ani, din Rodna, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă folosind arma de vanatoare deținută legal la locuință de către tatăl său.