Consiliul Județean (CJ) Timiș alocă 1,5 milioane lei pentru evenimente care se vor desfășura exclusiv în mediul online.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Este prima măsură anunțată de președintele CJ Timiș, Călin Dobra, în cadrul programului OcroTim, menit să revitalizeze economia și mediul socio-cultural al județului.

„Domeniul culturii a fost greu încercat în perioada pandemiei. Artiștii trebuie sprijiniți să treacă peste perioada dificilă în care ne aflăm. Împreună cu profesioniștii din domeniu am găsit o soluție pentru a susține cultura. Facem acest lucru în cadrul programului OcroTim, iar astăzi venim cu prima măsură concretă, prin care îi sprijinim, în mod special, pe artiștii independenți”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Întrucât manifestările care reunesc sute sau mii de oameni sunt momentan suspendate, administrația județeană a luat decizia concentrării atenției pe mediul online.

„Alocăm 1,5 milioane lei, prin Agenda Culturală, pentru evenimente care se vor desfășura exclusiv în online. Procedura de depunere a proiectelor rămâne aceeași. E o premieră, iar măsura va fi votată în următoarea ședință de plen a aleșilor județeni. Suntem într-o perioadă în care cuvântul cheie trebuie să fie <<adaptare>>. Interzicerea evenimentelor i-a pus pe artiști la grea încercare, însă avem mulți timișeni creativi care cu siguranță vor putea creiona proiecte interesante”, susține șeful CJ Timiș.

În total, pentru Agenda Culturală 2020 a CJ Timiș este prevăzută suma de 4.4 milioane lei. Primele proiecte care se vor putea depune vor fi cele online, după votul din plenul Consiliului Județean. În momentul în care situația epidemiologică o va permite, se va deschide și apelul pentru alte tipuri de acțiuni culturale.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania