Experții Muzeelor Vaticanului au descoperit o nouă operă a lui Raffaello, făcută cu puțin timp înainte de a muri, mai precis în 1520. Potrivit specialiștilor, aceasta este, cu cea mai mare probabilitate, ultima operă a celebrului artist al Renașterii, informează Vatican News.

Este vorba de două figuri de femei, pictate în ulei, executate după desenele artistului de ucenicii atelierului său. Amplasate între frescele din ”Sala lui Constantin”, cele două imagini reprezintă alegoriile Dreptății (Iustitia) și Prieteniei (Comitas).

Descoperirea excepțională este rezultatul unei atente intervenții de restaurare, care a început în martie 2015, realizată până acum pe trei pereți din marea ”Stanță” – 18 x 12 metri, cu o înălțime de aproape 13 metri – folosită de Leon al X-lea (Medici) pentru întâlnirea cu reprezentanți diplomatici.

Muzeele Vaticanului, în care se află şi Capelă Sixtină, urmează să se redeschidă publicului în 1 iunie.

(FOTO: Captură video YouTube)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.