Primarul Devei, Florin Oancea, deputatul Lucian Heiuș și administratorul public al Devei, Adrian Nicolae David, au donat, sâmbătă, sânge, pentru a se recolta plasmă pentru vindecarea bolnavilor infectați cu coronavirus. Înfectați cu COVID-19 chiar la începutul pandemiei, în luna martie, Oancea, Heiuș și David au fost tratați la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara.

“Am fost infectaţi cu virusul SARS-Cov2 şi ne-am vindecat. Organismul şi-a creat anticorpii împotriva noului coronavirus şi astăzi am putut să donăm plasmă, pentru a salva vieţi. E un sentiment extraordinar să putem ajuta oamenii care suferă în secţiile de terapie intensivă ale spitalelor. Lor li se va face transfuzie cu plasma donată acum de noi şi aşa ei vor avea şansa de a-şi recăpăta sănătatea, de a scăpa de acestă grea încercare, de a se reîntoarce la o viaţă normală. Împreună, cu implicare, cu grijă şi cu dragoste pentru semenii noştri, vom învinge! Să fiţi siguri de asta!”, a scris primarul Devei, Florin Oancea, pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Lucian Heiuș îi îndeamnă pe toți cei care au fost pozitivi la coronavirus și s-au vindecat să meargă să doneze sânge pentru recoltarea de plasmă.

“Astăzi, la peste două luni de la confirmarea faptului că sunt pozitiv la infecția cu coronavirus, am făcut un gest care va ajuta alți bolnavi. Am donat plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină din Deva, alături de colegii de suferință, Florin Oancea și Adrian David. Îi rog pe toți cei care au trecut cu bine prin această boală să doneze și ei plasmă, pentru a veni în sprijinul celor care astăzi sunt bolnavi. În continuare trebuie să fim responsabili și să respectăm măsurile stabilite de specialiști. Vom trece și peste această încercare!”, a scris Lucian Heiu; pe pagina sa de Facebook.

Administratorul public al Devei, Adrian Nicolae David le mulțumește cadrelor medicale și spune că se va reîntoarce să doneze sânge.

“Dumnezeu ne-a hărăzit cu personal medical de cea mai înaltă calitate, dar pentru a fi eficienți în munca lor, e nevoie și de gesturi din partea noastră. Alături de Florin Nicolae Oancea și Lucian Heiuş, am donat astăzi sânge, din care se va colecta plasmă pentru bolnavii de COVID-19. Le mulțumesc cadrelor medicale de la Centrul de Transfuzie Sanguină Deva, eroi nevăzuți in acest război cu coronavirusul și așa cum le-am promis, vom reveni peste câteva luni, deoarece consider că donarea de sânge ar trebui să facă parte din rutina noastră”.

Persoanele care au fost infectate cu coronavirus și s-au vindecat pot dona sânge pentru recoltarea de plasmă la Centrul de Transfuzie de Sânge Sanguină din Deva unde, în urmă cu două zile, a fost instalat un aparat de plasmafereză.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.