Conducerea Spitalului Municipal Sebeş, unitate în care au fost depistate mai multe cazuri de Covid-19 în rândul pacienţilor şi cadrelor medicale, şi în care, în urma unui control igienico-sanitar efectuat sâmbătă, au fost constatate de inspectorii DSP o serie de deficienţe, consideră că “factorul psihologic” a determinat o “relaxare prematură” a personalului.

“Personalul Spitalului Municipal Sebeş numără 350 de angajaţi, dintre care şase persoane (trei asistenţi medicali, două infirmiere şi un registrator) au fost testate pozitiv cu virusul Covid-19 (Coronavirus), toate persoanele fiind asimptomatice. Subliniem faptul că întreg personalul angajat al spitalului nostru este asigurat cu echipamente şi materiale de protecţie sanitare, suficiente pentru următoarele două luni de funcţionare, Spitalul Municipal Sebeş beneficiind, în primul semestru al anului 2020, de o finanţare de circa 1,5 milioane lei de la bugetul local al Municipiului Sebeş, precum şi de o serie de donaţii onorifice din partea companiilor locale”, a transmis managerul unităţii, Anca Franchini, într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției Știrile Transilvaniei.

Potrivit acesteia, personalul a luat la cunoştinţă şi a fost responsabilizat cu privire la normele sanitare aplicate în actualul context epidemiologic.

După ce arată că unitatea din Sebeş nu este un spital suport Covid-19, managerul precizează că sancţiunea primită se referă la organizarea zonei tampon, documentaţia fiind în curs de avizare.

“Ne asumăm cu maximă responsabilitate toate observaţiile primite de la reprezentanţii DSP Alba, cu care avem o colaborare permanentă, şi sancţiunile primite şi vom face toate eforturile pentru a remedia sincopele. Considerăm că, în cazul nostru, vorbim de un factor psihologic, ce a dus la o relaxare prematură a personalului, care a înţeles, încă o dată, că trebuie să rămânem vigilenţi în continuare, pentru a depăşi cu bine acest context epidemiologic”, a afirmat, potrivit unui comunicat de presă, Anca Franchini.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 52.000 de lei Spitalului Municipal Sebeş şi unor cadre medicale considerate răspunzătoare de deficienţele constatate cu prilejul unui control igienico-sanitar desfăşurat sâmbătă, ca urmare a depistării mai multor cazuri de COVID-19 în rândul unor pacienţi şi angajaţi.

Totodată, s-a interzis funcţionarea secţiei de interne – cardiologie – compartiment izolare, pentru o perioada de 48 de ore, pentru efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie terminală şi dezinsecţie si se va continua testarea tuturor pacienţilor aflaţi în spital şi a personalului angajat.

Deficienţele constatate în urma controlului se referă la nerespectarea circuitelor funcţionale pentru Covid-19, a spaţiilor de echipare, dezechipare şi decontaminare a personalului, colectare şi depozitare necorespunzătoare a deşeurilor medicale, precum şi nerespectarea procedurilor generale de curăţenie şi dezinfecţie în unitatea sanitara. Deficienţele constatate se referă la camera de garda şi secţia interne-cardiologie.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.