Un muzeu unic în România se va deschide pentru public în 1 iunie, în municipiul Hunedoara.

Este vorba despre Muzeul Trenulețelor “Valentin Banciu”, ce expune o colecție impresionantă care a aparținut pilotului Valentin Banciu. Colecția este pusă în valoare în cadrul muzeului de soția sa, la doi ani de la decesul pilotului.

“În luna dedicată copiilor, îi anunțăm cu bucurie, pe toți cei cu suflet de copil, că Muzeul Trenulețelor Valentin Banciu se deschide oficial și e pregătit să ofere tuturor experiența unei diorame impresionante, cu garnituri de trenuri în mișcare, a manevrării trenurilor și a unei extraordinare lumi în miniatură. Experiența și vizitarea muzeului sunt potrivite pentru toate vârstele, oferind un timp minunat petrecut împreună cu familia sau prietenii”, a anunțat echipa muzeului.

Muzeul are adresa în municipiul Hunedoara, pe Bulevardul Libertății, nr. 4. Evenimentul de lansare a muzeului va avea loc în 29 mai, iar publicul va putea vizita muzeul începând din 1 iunie.

Muzeul Trenulețelor va putea fi vizitat zilnic, între orele 10.00 – 20:00.

De 1 iunie, copiii vor avea acces gratuit în muzeu.

(FOTO / VIDEO: Facebook / Muzeul Trenulețelor “Valentin Banciu”)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.