Un bărbat de 39 de ani, urmărit internațional pentru o crimă pe care a săvârșit-o în Spania, a fost prins de polițiști în Valea Jiului, județul Hunedoara, a informat, sâmbătă, Inspectoratul Județean de Poliție al Județului Hunedoara. Urmăritul internațional este din Uricani, oraș unde a fost și găsit de polițiști.

„În cursul zilei de ieri (vineri – n.r.), polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în colaborare cu cei ai Poliției Orașului Uricani au depistat, în urma unei acțiuni, un bărbat de 39 de ani, din Uricani, față de care, în data de 21. 05. 2020, autoritățile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare. Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și tentativă de omor, fapte săvârșite în luna noiembrie 2019, în localitatea Marbella (Spania)”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

Hunedoreanul prins de polițiști este acuzat că a omorât prin împușcare un cetățean marocan și a rănit un altul.

„Fapta de omor a fost comisă asupra unui bărbat (cetățean marocan), prin împușcare cu o armă de foc, iar fapta de tentativă de omor a fost comisă cu aceeași armă de foc prin împușcarea unui alt bărbat (tot marocan, căruia i-a fost pusă viața în pericol prin leziunile cauzate)”, se mai arată în comunicat.

Bărbatul a fost prezentat magistraților Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și ulterior Curții de Apel Alba Iulia, care a emis, pe numele său, mandat provizoriu de arestare preventivă pentru 15 zile, în vederea extrădării către autoritățile spaniole.

Bărbatul era urmărit național și internațional din data 21.05.2020, faptele fiind înregistrate inițial de polițiștii spanioli cu autor necunoscut și a fost escortat și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Hunedoara.

Acțiunea de prindere a suspectului a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Hunedoara.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania