Muzeul Etnografic al Transilvaniei anunță că se redeschide miercuri, 27 mai, la ora 10. Programul de vizitare va fi între orele 10-18, ultima intrare ora 17, de miercuri până duminică. Vizitatorii sunt așteptați în spațiile expoziționale, atât în expoziția de bază, adăpostită în Palatul Reduta de pe strada Memorandumului nr. 21, cât și în secția în aer liber, Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” de pe strada Tăietura Turcului, în vecinătatea Pădurii Hoia.

Reprezentanții muzeului anunță că au pregătit o serie de măsuri speciale, pentru protecția vizitatorilor dar și că pe toată perioada stării de alertă, ghidajele vor fi suspendate.

Astfel, au fost montate panouri informative cu normele sanitare și de distanțare socială recomandate de Institutul Național de Sănătate Publică, prin care solicită tuturor celor care vin în vizită să poarte o mască medicală sau non-medicală pe întreaga durată a vizitei în muzeu. Pentru a asigura un nivel adecvat de protecţie, masca se poziţionează astfel încât să acopere integral nasul, gura şi bărbia.

Numărul maxim permis de vizitatori (prezenţi simultan) într-o sală de expoziţie este de 3 (trei) persoane, pentru a se facilita menţinerea distanţei fizice, iar durata vizitei va fi limitată la maximum 60 de minute.

”La intrarea în muzeu este obligatorie efectuarea triajului observaţional şi termometrizarea noncontact a tuturor vizitatorilor de către personalul instituţiei special desemnat în acest sens, nefiind permis accesul persoanelor care prezintă o temperatură corporală ce depăşeşte 37,3°C şi/sau simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree). Persoanelor care vor refuza să le fie verificată temperatura li se va interzice, de asemenea, accesul în muzeu.”, anunță instituția într-un comunicat de presă.

Interioarele caselor nu vor fi deschise pentru vizitare. Va fi posibilă vizitarea celor trei biserici amplasate în Parcul Etnografic, dar numărul maxim de vizitatori prezenți simultan în interiorul acestora va fi de trei.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.