fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘStelele de pe Aleea Muzicienilor din Timișoara își caută o nouă locație

Stelele de pe Aleea Muzicienilor din Timișoara își caută o nouă locație

Publicat în

spot_img
spot_img

Cele opt plăci din marmură neagră încrustate cu stele din bronz, ce poartă semnăturile marilor muzicieni care au trecut de-a lungul timpului prin Timişoara, amplasate în urmă cu zece ani pe Aleea muzicienilor din faţa Filarmonicii Banatul, au fost scoase pentru a fi retuşate şi apoi mutate într-o altă locație care, însă, nu a fost încă stabilită de autoritățile din oraș.

După ce vor fi refăcute, plăcile nu vor mai fi puse în acelaşi loc, întrucât au loc şi lucrări de modernizare a trotuarului din faţa instituţiei, primăria construind şi piste de biciclete.

„Plăcile sunt scoase de două săptămâni, iar săptămâna viitoare sosesc o parte din materiale, pentru a le supune procesului de refacere a scrisului şi retuşarea lor, după care sperăm să primim şi vitrifiant pentru a le acoperi. Plăcile nu vor mai putea fi puse în aceleaşi poziţii pentru că se vor construi două piste de biciclete şi este foarte periculos, întrucât pistele sunt marcate cu un material care este mai alunecos, iar dacă un biciclist cade, se lasă cu dosar penal”, a explicat Ioan Coriolan Gârboni pentru agenția națională de presă Agerpres.

Directorul filarmonicii bănăţene a detaliat că sunt mai multe locaţii unde ar putea repune stelele muzicienilor, fie lângă zidul din faţa instituţiei, un loc mai puţin circulat, fie pe platoul exterior, de la intrarea în sala de concerte.

„Asociaţia Pro Philarmonia, care a realizat pe banii membrilor săi aceste plăci, ar dori să le pună pe acel platou din stradă, unde este spaţiu suficient pentru încă patru plăci dedicate altor muzicieni şi care sunt deja în lucru, urmând să fie gata în toamnă”, a menţionat Gârboni.

Până acum, pe Aleea muzicienilor din faţa Filarmonicii Banatul şi-au găsit locul stelele în marmură ale lui George Enescu, Bartok Bela, Gheorghe Dima, Johannes Brahms, Franz Liszt, Johann Strauss, Joseph Joachim, Sabin V. Drăgoi. 

Sursa: Agerpres

Adrian Meitner

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Ligile studențești din UPT provoacă elevii de liceu la o vacanță inedită, activă, în cadrul a două tabere de vară

Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajută pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea o vacanță activă, inedită, plină de experiențe interesante.