Cele opt plăci din marmură neagră încrustate cu stele din bronz, ce poartă semnăturile marilor muzicieni care au trecut de-a lungul timpului prin Timişoara, amplasate în urmă cu zece ani pe Aleea muzicienilor din faţa Filarmonicii Banatul, au fost scoase pentru a fi retuşate şi apoi mutate într-o altă locație care, însă, nu a fost încă stabilită de autoritățile din oraș.

După ce vor fi refăcute, plăcile nu vor mai fi puse în acelaşi loc, întrucât au loc şi lucrări de modernizare a trotuarului din faţa instituţiei, primăria construind şi piste de biciclete.

“Plăcile sunt scoase de două săptămâni, iar săptămâna viitoare sosesc o parte din materiale, pentru a le supune procesului de refacere a scrisului şi retuşarea lor, după care sperăm să primim şi vitrifiant pentru a le acoperi. Plăcile nu vor mai putea fi puse în aceleaşi poziţii pentru că se vor construi două piste de biciclete şi este foarte periculos, întrucât pistele sunt marcate cu un material care este mai alunecos, iar dacă un biciclist cade, se lasă cu dosar penal”, a explicat Ioan Coriolan Gârboni pentru agenția națională de presă Agerpres.

Directorul filarmonicii bănăţene a detaliat că sunt mai multe locaţii unde ar putea repune stelele muzicienilor, fie lângă zidul din faţa instituţiei, un loc mai puţin circulat, fie pe platoul exterior, de la intrarea în sala de concerte.

“Asociaţia Pro Philarmonia, care a realizat pe banii membrilor săi aceste plăci, ar dori să le pună pe acel platou din stradă, unde este spaţiu suficient pentru încă patru plăci dedicate altor muzicieni şi care sunt deja în lucru, urmând să fie gata în toamnă”, a menţionat Gârboni.

Până acum, pe Aleea muzicienilor din faţa Filarmonicii Banatul şi-au găsit locul stelele în marmură ale lui George Enescu, Bartok Bela, Gheorghe Dima, Johannes Brahms, Franz Liszt, Johann Strauss, Joseph Joachim, Sabin V. Drăgoi. 

Sursa: Agerpres

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.