Un protest are loc sâmbătă la Sebeș, în parcarea din fața fabricii Kronospan. Potrivit presei locale din Alba, peste 200 de persoane participă la protest din mai multe județe din țară: Mureș, Sibiu, Hunedoara, Cluj, Timiș, Iași, Vaslui, Vrancea, Sălaj, Ilfov, Bihor, București, Olt, Harghita, Constanța.

Protestul este organizat de partidul AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) “pentru a condamna tăierile abuzive din timpul stării de urgență”.

“Dacă starea de alertă cu privire la Sars-Cov-2 este temporară, starea de alertă civică față de hoție, ilegalități, nedreptăți și exploatarea sălbatică a codrilor seculari ai României trebuie să fie permanentă. Pentru asta ieșim sâmbătă cu pornire din fața Kronospan (Sebeș)”, au anunțat organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

„Astăzi pornim un protest maraton prin care vom obține fie respectarea condițiilor de mediu și respectarea românilor de aceste companii, fie plecarea lor din țară”, a declarat sâmbătă liderul partidului AUR, George Simion.

”Vrem să apărăm pădurile patriei. Guvernanții au făcut în așa fel încât să poată fi tăiate pădurile fără autorizații. Vrem să tragem un semnal de alarmă”, a declarat un participant la protest.

Partidul AUR a chemat lumea și la protestele de stradă din 16 – 17 mai anul acesta din Piața Victoriei “împotriva modului în care Guvernul Orban și Președintele Johannis au gestionat criza de sănătate publică generată de virusul SarCov-2, prin încălcarea Constituției, a drepturilor și libertăților, prin cenzura presei și achiziții de echipamente sanitare la prețuri nejustificat de mari.”

Știrile Transilvaniei transmite LIVE protestul de la Sebeș.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.