Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, închisă de două luni din cauza pandemiei de coronavirus, nu s-a redeschis duminică pentru publicul larg, aşa cum au anunţat în ziua precedentă autorităţile religioase, a constatat AFP. Oficialii religioşi au vorbit despre o deschidere amânată, fără a furniza o dată, şi au evocat în termeni voalaţi dificultăţi în a număra şi controla credincioşii care intră în acest loc.

Într-un comunicat publicat sâmbătă, autorităţile religioase care gestionează accesul la acest înalt loc sfânt al creştinismului anunţau redeschiderea acesteia, dar pentru maxim 50 de persoane la un moment dat şi persoanelor “fără febră sau simptome de infecţie” şi “care poartă măşti adecvate”.

Dar duminică dimineaţă, niciun credincios nu a putut intra în acest loc împărţit de mai multe biserici, spre dezamăgirea multora dintre cei care veniseră pentru această ocazie, au constatat jurnalişti ai AFP.

Construită pe locul unde Iisus a fost răstignit şi înmormântat, conform tradiţiei creştine, biserica a fost închisă la data de 25 martie, cu puţin timp înainte de sărbătorile pascale, în contextul măsurilor fără precedent impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus în Israel şi teritoriile palestiniene.

Situl este situat în Ierusalimul de Est, în Oraşul Vechi, ocupat şi anexat de Israel. În fiecare an, biserica este vizitată de milioane de pelerini.

Constatând o încetinire a răspândirii virusului, autorităţile israeliene au ameliorat măsurile de izolare în ultimele săptămâni în speranţa de a repune pe şine treptat economia ţării.

Lăcaşurile de cult au fost autorizate să se redeschidă miercurea trecută pentru maximum 50 de persoane simultan în interiorul fiecăruia

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.