VIDEO. Pui de urs filmat pe străzile din Câmpia Turzii. Autoritățile încă îl caută

Un pui de urs a fost filmat sâmbătă seara în timp ce umbla speriat pe străzile din Câmpia Turzii.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit Primăriei orașului, animalul a fost zărit, ultima dată, în zona Parcului Municipal Berc, însă pe tot parcursul nopții a fost căutat de Poliție și Poliția Locală.

Nu se știe dacă a rămas în zona Parcului Municipal sau dacă, traversând râul Arieș, a plecat spre comunele Viișoara sau Luna.

Atât Instituția Prefectului Județului Cluj, cât și Direcția Sanitar-Veterinară și Inspectoratul pentru Situații de Urgență au fost informați cu privire la prezența ursului în zona Municipiului Câmpia Turzii.

Cetățenii sunt rugați să nu intre în panică și, în eventualitatea în care zăresc animalul, să nu interacționeze, sub nicio formă cu acesta, să nu-l hrănească și să sune de urgență la 112 sau Poliția Locală, la telefon 0264/991. Un animal sălbatic poate deveni foarte agresiv și periculos dacă se simte încolțit, fiind cunoscute nenumăratele interacțiuni cu urșii care s-au soldat tragic, avertizează autoritățile.

„Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o asemenea problemă și, cunoscând pericolul pe care un urs liber îl poate reprezenta pentru cetățeni și pentru gospodării, am acționat cu vigilență pe tot parcursul nopții, în vederea identificării și relocării animalului. Din nefericire, nu am reușit identificarea ursului și nici a locației în care s-a îndreptat. Din acest motiv, îi îndemn în special pe cetățenii din cartierele de case să fie atenți și prevăzători și să ne contacteze, de urgență, dacă îl văd. Noi vom continua să-l căutăm şi să-l relocăm într-un loc departe de civilizație, pentru a nu mai reprezenta un pericol pentru nimeni”, a transmis primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan.