Conducerea Primăriei Brașov și funcționari ai administrației locale au avut discuții cu agenții economici care administrează terase din oraș pentru a pregăti deschiderea teraselor din Brașov, începând cu data de 1 iunie, data la care reprezentanții domeniului din HORECA au propus deschiderea acestora.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Anul trecut, în municipiul Brașov au funcționat 98 de terase, cea mai mare parte, 88, au fost amplasate în zona centrului istoric și în zona Pieței Unirii. Până în prezent au fost depuse 42 de cereri pentru amplasarea de terase.

Primarul Brașovului, George Scripcaru, le-a cerut celor care vor să își deschidă terase pe domeniul public în acest an să depună o solicitare în acest sens până în data de 27 mai, on-line sau, pentru cei care nu au această posibilitate, în scris, la Centrul de Informații Cetățeni, astfel încât, în cazul în care rămâne valabilă data de 1 iunie, municipalitatea să poată elibera abonamentele de ocupare a domeniului public.

„Având în vedere reglementările care sunt în vigoare și faptul că din 1 iunie s-ar putea redeschide terasele de către operatorii economici care funcționează în domeniul hotelier, restaurante, alimentație publică, până în data de 27 mai așteptăm toate solicitările celor interesați sau completări la solicitările depuse deja, pentru a avea timpul necesar să punem la punct toate detaliile, să lămurim toate aspectele care sunt de discutat, în așa fel încât să avem posibilitatea ca din 1 iunie să funcționeze lucrurile, dacă ar fi posibil, la capacitate maximă, din punctul meu de vedere“, a declarat primarul Brașovului.

Regulile care s-ar putea aplica în cazul funcționării teraselor:

– depărtarea meselor la cel puţin 2 metri una de alta;

– stabilirea unui culoar liber de 1,5 metri între mese;

– menținerea culoarului de trecere între terasele aparținând diverșilor agenți economici;

– angajații vor purta obligatoriu mască;

– clienţii nu trebuie să poarte mască, atunci când sunt la masă;

– după fiecare folosire a mesei, aceasta trebuie dezinfectată.

– agentul economic va trebui să le ia angajaților temperatura la fiecare intrare în schimb, care nu trebuie să depăşească 37,3 grade.

Aceste măsuri pot fi completate cu alte măsuri, prin actul normativ care va stabili atât posibilitatea deschiderii teraselor la 1 iunie, cât și condițiile în care vor funcționa acestea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania