De când a plecat conducerea militară de la Spitalul Județean Deva au fost schimbați, în hârtii, trei manageri și patru echipe de conducere. Mai întâi, Consiliul Județean Hunedoara anunța la conducerea spitalului echipa Liliana Vaidner – manager și Rodica Avram – director medical. Apoi, Ministerul Sănătății a dat un ordin care îi numea pe Bianca Glodean manager și pe Marius Blendea director medical. Hotărârea MS era pentru doar o săptămână. Mai apoi, Consiliul Județean anunța o altă echipă care va conduce spitalul – Emil Stoica Mariș – manager și Rodica Avram – director medical, după ce Liliana Stolnicu a renunțat la postul de manager. Astăzi, Consiliul Județean anunță o altă echipă – Emil Stoica – manager și Lucian Ștefan Miron – director medical. Toate sunt, au fost și vor fi posturi interimare, până când se vor organiza concursuri. De la începutul pandemiei, adică de două luni încoace, pe la conducerea Spitalului Județean din Deva s-au perindat șapte echipe de conducere.

„Potrivit Anexei la Hotărârea Parlamentului României pentru încuviințarea Stării de alertă și a măsurilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, autoritățile publice locale, pentru unitățile sanitare din subordine, exercită atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul acestor unități în condițiile legii. În acest context, luni, 25 mai 2020, președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara a semnat dispozițiile de eliberare din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență din Deva a doamnei dr. Bianca Glodean, respectiv din funcția de director medical a domnului dr. Marius Vasile Blendea.

Pentru asigurarea unui management eficient al Spitalului Județean de Urgență din Deva, președintele CJ Hunedoara a semnat dispoziția de numire în funcția de manager interimar a domnului dr. Emil Stoica Mariș. Tot prin dispoziție a fost numit și directorul medical interimar, în persoana domnului dr. Lucian Ștefan Miron”, a anunțat, luni, Consiliul Județean Hunedoara.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania