fbpx
spot_img
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSZeci de mii de români vor fi testați pentru a afla gradul...

Zeci de mii de români vor fi testați pentru a afla gradul de imunizare a populației la COVID-19. Când estimează autoritățile al doilea val de infectări

Publicat în

spot_img
spot_img

Autoritățile au un plan de testare a imunizării populației la Covid-19, care se va aplica pe un eșantion de 30.000 de români, a anunțat duminică seara, la Digi24, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.

„Vom testa populația, să vedem ce procent s-a infectat cu coronavirus, pe vârste, pe regiuni. Există mai multe formule de eșantionare, Intitutul Național de Sănătate Publică va decide cum se va face această testare”, a declarat Horațiu Moldovan la Digi24.

Potrivit secretarului de stat, testarea va avea loc după faza de maxim a epidemiei, deoarece în etapa în care încă se înregistrează cazuri nu se pot obține rezultate relevante.

Întrebat despre apariția unui al doilea val al epidemiei de coronavirus, Horațiu Moldovan a declarat că se așteaptă ca acesta să apară după vara acestui an.

Ioana Pop

Articole recente

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Diminuarea inegalităților din UE, eliminarea dublei măsuri și debirocratizarea – priorități ale UDMR în viitorul Parlament European (PE)

Europarlamentarul Iuliu Winkler conduce lista UDMR la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc în 9 iunie. CMF 43240001

Mai multe articole de același fel