Autoritățile au un plan de testare a imunizării populației la Covid-19, care se va aplica pe un eșantion de 30.000 de români, a anunțat duminică seara, la Digi24, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.

“Vom testa populația, să vedem ce procent s-a infectat cu coronavirus, pe vârste, pe regiuni. Există mai multe formule de eșantionare, Intitutul Național de Sănătate Publică va decide cum se va face această testare”, a declarat Horațiu Moldovan la Digi24.

Potrivit secretarului de stat, testarea va avea loc după faza de maxim a epidemiei, deoarece în etapa în care încă se înregistrează cazuri nu se pot obține rezultate relevante.

Întrebat despre apariția unui al doilea val al epidemiei de coronavirus, Horațiu Moldovan a declarat că se așteaptă ca acesta să apară după vara acestui an.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.