Peste 50.000 de măști de protecție și 8.000 de pachete cu șervețele biocide au fost distribuite gratuit către 25.000 de persoane vulnerabile din județul Bihor.

Acțiunea a fost inițiată de prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, iar materialele care au fost distribuite oamenilor provin din produse și echipamente de protecție confiscate în ultimele două luni în punctul de trecere a frontierei Borș, în baza ordinelor emise de Ministrul Sănătății.

Vineri, polițiștii bihoreni au distribuit măști și produse biocide în zona metropolitană a municipiului Oradea. Pachetele au ajuns la persoane de peste 65 de ani care locuiesc singure și nu au posibilități materiale, precum și la alte categorii defavorizate.

“Prin această campanie am dorit să protejăm persoanele vulnerabile din județul Bihor. Mă bucur că am găsit resursele pentru a o pune în practică și asigur toți locuitorii Bihorului că vom depune în continuare toate eforturile pentru a identifica noi modalități prin care să creștem gradul de protecție a cetățenilor împotriva noului coronavirus”, a declarat prefectul Dumitru Țiplea.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.