Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud a demarat anchete epidemiologice la Ambulanţă şi la Spitalul orăşenesc Beclean, în urma confirmării unui caz de Covid-19 la un medic din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), potrivit datelor comunicate marţi de Instituţia Prefectului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“În urma confirmării prezenţei coronavirusului la un medic din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, au fost recoltate probe de la 12 salariaţi ai SAJ, probe ce vor fi prelucrate în cursul zilei de 26.05. Având în vedere faptul că medicul lucrează şi la Spitalul Beclean, este în desfăşurare şi o anchetă epidemiologică la această locaţie”, precizează Prefectura.

Este cel de-al treilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului de la Ambulanţă, după ce în luna aprilie două asistente au fost confirmate pozitiv.

În ceea ce priveşte cadrele medicale din spitale, până în prezent s-au îmbolnăvit de Covid-19 şapte medici, 14 asistenţi medicali şi şapte infirmiere, cel mai recent caz fiind de la sfârşitul săptămânii trecute, al unei asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Din totalul cadrelor medicale din unităţile spitaliceşti infectate cu noul coronavirus, 21 au fost deja externate.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, numărul cazurilor de Covid-19 a ajuns, marţi, la 322, cu trei mai multe decât la raportarea anterioară, dintre care 85 sunt în continuare cazuri active.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania