Consiliul Superior al Magistraturii dezbate, joi, avizarea proiectului de lege depus de USR pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. 

Uniunea Salvați România a depus un nou proiect de lege pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), pe opt mai, în condițiile în care un alt proiect depus anterior a fost respins în Parlament.

Proiectul este susținut și de fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, care susține că inițiativa legislativă este extrem de importantă pentru sistemul de justiție din România și pentru recâștigarea încrederii românilor în actul de justiție.

„Este un proiect important inclusiv din perspectiva imaginii pe care România o are în instituțiile europene și organismele internaționale. Sper ca acest proiect de lege să fie dezbătut și adoptat în Parlament în procedură de urgență și această creație marca Iordache, Tudorel Toader, Savonea și compania, să fie abrogată! Și mai sper ca vremea şmecheriilor introduse, aşa, pe furiș,  nu ştiu de cine, nu ştiu pe unde, exact cum au fost și prevederile toxice privind SIIJ trebuie să apună şi, sper eu, a apus!”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

Birchall  susține că deși i s-au adus „nenumărate campanii de denigrare și defăimare cu informații mincinoase” la adresa sa și a familiei sale, Secția Specială, așa cum este în prezent reglementată, nu poate continua să funcționeze.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania