EXTERNE | Statul german injectează 9 miliarde de euro în compania Lufthansa

Data:

Transportatorul aerian Lufthansa şi guvernul german au ajuns, luni, la un acord pentru un plan de salvare în valoare de 9 miliarde de euro, relatează CNBC. Negocierile au durat mai multe săptămâni, dar Lufthansa nu reuşea să cadă de acord asupra participaţiei care ar trebui cedată statului în schimbul sprijinului financiar.

Planul prevede ca statul german să preia o participaţie de 20% la Lufthansa, pe care intenţionează să o vândă până la sfârşitul anului 2023. Germania va cumpăra acţiuni noi la o valoare nominală de 2,56 de euro pe unitate, pentru un total de circa 200 de milioane de euro.

Potrivit Lufthansa, acordul prevede suspendarea plăţii dividendelor şi limitarea câştigurilor membrilor conducerii. Guvernul va deţine două locuri în consiliul de administraţie, dintre care unul va fi membru în comisia de audit.

Ministerele de Finanţe şi Economiei au arătat luni că Lufthansa era o companie solidă înainte de epidemia de coronvirus, era profitabilă şi avea perspective bune, dar că a început să aibă probleme din cauza pandemiei.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related