fbpx
5.6 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIETraficul pe şoseaua de centură a Oradiei va fi deviat până în...

Traficul pe şoseaua de centură a Oradiei va fi deviat până în iulie, din cauza lucrărilor la pasajul de la Universitate

Publicat în

spot_img
spot_img

De miercuri, 27 mai, până în 15 iulie, se deviază traficul pe şoseaua de centură a municipiului Oradea.

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Oradea a aprobat marți solicitarea constructorului S.C. PORR Construct S.R.L privind instituirea restricțiilor de circulație pentru lucrarea „Amenajarea intersecției prin pasaj denivelat între drumul de centură al Municipiului Oradea și str. Universității, Etapa a IV-a  – Construcții ziduri de sprijin”, a anunțat Primăria Oradea.

Restricțiile de circulație încep de miercuri, 27 mai, și se vor întinde până la data de 15 iulie anul acesta.

Practic, pe direcția de mers dinspre Calea Aradului spre str. Nufărului se deviază traficul, începând din zona vechiului sens giratoriu de pe șoseaua de centură (din vecinătatea Universității Oradea) spre Parcul Industrial II, spre drumul de legătură între str. Anghel  Saligny și str. Nojoridului (zona pasajului peste centură) și până la str. Nojoridului, după care traficul va ieși din nou în centură.

Lucrările de amenajare a intersecției prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea și str. Universității au început în octombrie anul trecut. 

Pasajul se execută de-a lungul drumului de centură, de o parte și de alta a străzii Universității, va avea trei deschideri de 24 de metri și o lungime de 72 de metri, lungimea totală a rampelor fiind de 473 de metri. Pasajul va avea două benzi de circulație pe sens, lățimea părții carosabile fiind de 14 metri. Bretelele de legătură la girație, câte una pe direcție, vor asigura toate relațiile de legătură între drumul de centură și drumurile laterale. Lățimea părții carosabile a bretelelor va fi de 3,5 metri și va fi delimitată de un trotuar în zona sensului giratoriu. Sensul giratoriu va avea cinci ramuri: Borș, Cluj, str. Universității, str. Ogorului și strada nouă de acces la Piața 100.

Pe sub pasaj va fi amenajată și o trecere pentru pietoni, cu lățimea de 4 metri, care include și o pistă de biciclete. El va face legătura cu Piața 100 pentru cei care vin de pe strada Universității, cu semafoare în dreptul benzilor de ocolire a pasajului. Acordul contractual între Municipiul Oradea și antreprenorul PORR CONSTRUCT a fost semnat 17 mai anul trecut, prețul contractului  fiind de 27,8 milioane de  lei (fără TVA), iar durata de execuție este de 18 luni.  Investiția este finanțată de la bugetul local.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel