fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADTreceri de pietoni iluminate suplimentar la Arad

Treceri de pietoni iluminate suplimentar la Arad

Publicat în

spot_img
spot_img

Treceri de pietoni iluminate suplimentar pentru creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanților la trafic, dar în special a pietonilor. Asta și-a propus Primăria Municipiului Arad odată cu demararea proiectului “Iluminatul trecerilor de pietoni în Arad”.

Odată cu implementarea acestui proiect trecerile de pietoni vor fi mult mai vizibile. Măsura a fost luată pentru creşterea nivelului iluminatului public din preajma trecerilor de pietoni cu scopul sporirii siguranţei cetăţenilor angajaţi în traversarea străzii și în general creşterea nivelului de siguranţă a circulaţiei rutiere. Chiar și așa îndemnul de a circula cu prudență rămâne de actualitate.”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț. Lucrările de modernizare se derulează în cadrul Contractului de concesiune a iluminatului public

Etapa I, începută anul acesta, este în curs de finalizare, fiind implementată în procent de 95%. Până acum s-a intervenit pe tronsonul Calea Timișorii- Calea Romanilor- Bvd. Revoluției – Calea Aurel Vlaicu.   În total vorbim despre 37 treceri de pietoni iluminate suplimentar cu cel puțin 50%  față de zonele adiacente. În acest scop au fost montate un număr de 150 aparate de iluminat, echipate cu surse LED,  cu distribuție asimetrică adaptată pentru treceri de pietoni. S-a folosit infrastructura existentă, după caz, respectiv stâlpii de semaforizare sau  stâlpii destinați iluminatului public.

 Etapa a II-a  este în curs de implementare  și vizează trecerile de pietoni de pe străzile:  Calea Iuliu Maniu, Calea Radnei, Strada Petru Rareș, Calea Zimandului, Calea Victoriei, Strada Cocorilor, Strada Pădurii, Strada Andrei Șaguna, Strada Ștefan cel Mare, Bd. Nicolae Titulescu și strada Voinicilor. 

Corpurile de iluminat folosite au un randament luminos de 96% și un consum de energie foarte mic.

Adrian Meitner

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Ion Țiriac vrea să cumpere un castel aflat în vecinătatea reședinței Regelui Mihai I de la Săvârșin

Construit între anii 1876 și 1879 de familia Mocioni, de origine aromână, castelul este înconjurat de un vast domeniu de 80 de hectare, care include păduri, fânețe și teren arabil. Clădirea a servit drept reședință a familiei Mocioni-Teleki până în 1947, când a fost confiscată de stat în urma instaurării regimului comunist.