fbpx
spot_img
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEUVT lansează primul program postuniversitar pentru predare online, adresat în special profesorilor...

UVT lansează primul program postuniversitar pentru predare online, adresat în special profesorilor din preuniversitar

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) organizează programul de studii postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă „Resurse educaţionale şi digitale pentru instruire online”, dedicat formării cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi axat pe desfăşurarea activităţilor de predare-învăţare-evaluare în regim online.

„Pandemia provocată de virusul SARS-CoV-2 a obligat atât unităţile de învăţământ preuniversitar, cât şi instituţiile de învăţământ superior, să-şi adapteze modul de desfăşurare a activităţilor educaţionale în regim online. UVT a valorificat această oportunitate în ritm accelerat, reuşind să-şi adapteze în doar câteva săptămâni toate activităţile de predare-învăţare-evaluare la noul context, prin platformele de e-learning. Prin acest nou program, o premieră naţională, împărtăşim această experienţă în domeniul predării online, acum foarte valoroasă, cu colegii noştri cadre didactice din învăţământul preuniversitar. Este, cu adevărat, o premieră naţională în educaţie, UVT lansând astăzi primul program postuniversitar de acest tip din România, destinat cadrelor didactice din preuniversitar, dedicat pregătirii acestora pentru învăţământul în regim online”, subliniază rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea.

Programul de studii postuniversitare îşi propune să ofere participanţilor pregătirea necesară atât pentru utilizarea de metode didactice şi pedagogice specifice în desfăşurarea activităţilor educaţionale online, cât şi pentru utilizarea de instrumente digitale adecvate.

Durata programului este de 7 săptămâni, inclusiv examenul de certificare a competenţelor, toate activităţile didactice desfăşurându-se exclusiv online, iar absolvenţii programului de studii vor obţine un certificat de atestare a competenţelor profesionale însoţit de suplimentul descriptiv, eliberat de Universitatea de Vest din Timişoara. Înscrierea candidaţilor pentru admiterea la programul de studiu se va face online. Perioada de înscriere se deschide astăzi, fiind stabilită pentru intervalul: 25 mai – 10 iunie 2020, cu 15 iunie 2020 – dată propusă pentru începerea programului.

Cadrele didactice implicate în derularea programului dispun de cunoştinţe şi experienţă practică, atestate prin rezultatele obţinute în activităţile de cercetare şi prin activităţile de predare-învăţare-evaluare desfăşurate cu studenţii pe platforma elearning.e-uvt.ro, care va fi şi suportul pentru activităţile didactice din programul propus.

Obiectivele generale ale programului de studii postuniversitare sunt:

– formarea cadrelor didactice pentru proiectarea şi realizarea activităţilor educaţionale în format e-learning,

– dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor necesare utilizării instrumentelor şi tehnologiilor digitale în context educaţional şi

– pregătirea cadrelor didactice pentru organizarea şi gestionarea programelor de educaţie prin e-learning în domeniile de specialitate.

Competenţele vizate de program sunt: utilizarea eficientă a resurselor şi instrumentelor digitale în activităţile de predare-învăţare-evaluare, comunicare şi colaborare utilizând tehnologii digitale în activităţile didactice şi crearea de conţinut digital.

Programul este înregistrat în Registrul Naţional al Programelor Postuniversitare (RNPP) gestionat de Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC), fiind astfel recunoscut la nivel naţional.

Detalii privind procesul de înscriere, organizarea şi desfăşurarea acestui program de studii postuniversitare se găsesc pe site-ul UVT, accesând ACEST LINK: https://decidd.uvt.ro/programe-postuniversitare-in-curs-de-lansare/

Adrian Meitner

Articole recente

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Diminuarea inegalităților din UE, eliminarea dublei măsuri și debirocratizarea – priorități ale UDMR în viitorul Parlament European (PE)

Europarlamentarul Iuliu Winkler conduce lista UDMR la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc în 9 iunie. CMF 43240001

Mai multe articole de același fel

Tech Talks by UPT, conferința de tehnologie organizată de Universitatea Politehnica Timișoara, un succes din toate punctele de vedere

Nouă speakeri de talie mondială, experți de top din industria AI, lideri de opinie și pionieri în domeniu au urcat vineri, 17 mai 2024, pe scena cinematografului Timiș pentru a prezenta perspectivele proprii și a explora impactul inteligenței artificiale asupra societății și modul în care tehnologia poate fi folosită pentru a îmbunătăți viețile oamenilor