Conducta de transport gaze naturale Sighetu Marmației – Vișeu de Sus – Borșa, proiect de importanţă naţională

Data:

Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre prin care proiectul de investiţii „Conductă de transport gaze naturale pe direcția Sighetu Marmației – Vișeu de Sus – Borșa” a fost declarat proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

Potrivit Ministerului Economiei, în prezent în zona Maramureș nu există conducte de alimentare cu gaze naturale, iar pentru încălzirea locuințelor, a spațiilor comerciale și a obiectivelor socio-culturale se folosesc lemne de foc, cărbuni și gaze lichefiate.

Guvernanții consideră că alimentarea cu gaze naturale a județului Maramureș este prioritară, în condițiile în care zona este axată pe turism, asigură locuri de cazare în hoteluri de 2, 3 și 4 stele și are o reţea de pensiuni turistice şi agroturistice, baze de tratament și săli de sport pentru medicina recuperatorie.

Asigurarea tuturor utilităţilor în mediul rural, va duce la atragerea de noi investitori, crearea de noi locuri de muncă şi dezvoltarea economico – socială a judeţului, susțin oficialii Ministerului Economiei.

Prin realizarea conductei Sighetu Marmației – Vișeul de Sus – Borșa se creează premisa interconectării sistemului de transport gaze naturale din partea de Nord – Vest a țării (zona de consum Maramureș), cu sistemul de transport gaze naturale din partea de Nord – Est (zona de consum Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei), în consecință se asigură alimentarea cu gaze pentru fiecare zonă din două direcții. Conducta Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei este un alt obiectiv declarat de importanță națională, aflat în curs de realizare în cadrul Transgaz, iar prin realizarea unei conducte pe direcția Borșa – Vatra Dornei se va asigura alimentarea cu gaze pentru zonele aferente din două direcții și echilibrarea sistemului național de transport gaze naturale.

“Declararea proiectului de investiţii „Conductă de transport gaze naturale pe direcția Sighetu Marmației – Vișeu de Sus – Borșa” proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale va genera crearea de noi locuri de muncă pe perioada de construcţie, precum și crearea posibilităţilor de câştiguri suplimentare pentru locuitorii zonei prin atragerea de investitori. De asemenea, va avea un impact pozitiv asupra activităţii furnizorilor locali de servicii (de exemplu unităţi de cazare) și va stimula atragerea  de investiţii şi de afaceri conexe (producători/distribuitori de materii prime, materiale, utilaje/echipamente şi servicii necesare implementării proiectului)”, potrivit Ministerului Economiei.

(FOTO CREDIT: Pixabay.com)

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Bărbat din Cavnic prins de polițiști după ce a furat băuturi alcoolice

Polițiștii din Cavnic au identificat persoana bănuită de comiterea a două fapte de de furt calificat și distrugere, cauzând persoanelor vătămate un prejudiciu de peste 10.000 de lei

Premieră chirurgicală la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare

e Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare a marcat o nouă premieră chirurgicală, artroplastia de genunchi cu proteze totale. După 30 de ani de experiențe și rezultate remarcabile ale programului de artroplastie de șold, prin demararea programului de artroplastie de genunchi cu proteze totale se mărește gama de servicii medicale pe care Spitalul Județean de Urgență le oferă pacienților.