FOTO. Măști cu baronul Brukenthal și cu motanii Antonello şi Donatello, la Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu

0
81

Instituțiile muzeale și-au redeschis porțile pentru public respectând măsurile de prevenire impuse de autorități în timpul stării de alertă. Obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice închise este una dintre ele. Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu a reușit să dea o notă de originalitate acestei măsuri anti COVID-19.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Vizitatorii au posibilitatea să cumpere de la magazinul muzeului, înainte de a intra în spațiile expoziționale, măști personalizate cu chipul baronului Brukenthal sau cu figurile celor două mascote, motanii Antonello şi Donatello.

“Pandemia schimbă moda. Obligativitatea purtării măștilor o știm cu toții. Din acest considerent, de astăzi, în magazinul din cadrul Palatului Brukenthal (Piață Mare, nr 4) veţi putea achiziționa măști personalizate: pornind de la chipul baronului Brukenthal sau al lucrării Fata în Albastru, tapetul oriental sau motanii Antonello și Donatello. Necesitatea și obligativitatea ne învață să fim creativi și unici”, a anunțat echipa Muzeului Brukenthal, pe pagina de Facebook a instituției.

Măștile reutilizabile au fost confecționate din material textil de o firmă privată.

(FOTO: Facebook / Muzeul Naţional Brukenthal)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania