fbpx
5.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEUn nou spital în Timișoara. Un Centru de mari arși va fi...

Un nou spital în Timișoara. Un Centru de mari arși va fi construit în campusul Spitalului Județean din Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean (CJ) Timiș a aprobat în ședința de miercuri asumarea de noi responsabilități în realizarea proiectului privind un nou Centru de mari arși și includerea Urgențelor și a Secției de ATI într-o clădire nouă, care va fi construită în campusul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Studiile de prefezabilitate și fezabilitate pentru această investiție sunt finalizate, iar proiectul tehnic este în curs de elaborare.

“Este un proiect deosebit, în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, cu bani de la Banca Mondială. O investiție pentru care există și un protocol pentru susținerea finanțării încheiat între CJ Timiș, Ministerul Sănătății și Spitalul Județean din Timișoara”, a declarat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Pe lângă terenul pe care l-a pus la dispozitie, Consiliul Județean Timiș susține financiar și anumite costuri necesare realizării documentației. La final, noua construcție va fi transferată în proprietatea județului.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel

Expoziție eveniment despre Conacul Mocioni la Timișoara

Începând cu ziua de vineri, 19 aprilie, operele artiștilor români și islandezi realizate în cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni vor fi expuse la Centrul Multifuncțional Bastion.

Analiză UPT: Valul de concedieri din SUA, în domeniul IT&C, nu s-a resimțit în vestul României. Rata de angajabilitate a studenților UPT a ajuns...

Pentru a avea o viziune clară asupra pieței muncii, specialiștii Universității Politehnica Timișoara au analizat datele din Registrul de Evidență a Salariaților pentru a verifica dacă absolvenții din anul 2022 ai UPT sunt angajați, la 18 luni de la finalizarea studiilor.