Suspendarea zborurilor din România către mai multe destinații din Europa a fost din nou prelungită, ca urmare a extinderii restricțiilor de călătorie existente, introduse de autoritățile române, a anunțat Compania Națională Aeroporturi București.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Astfel, potrivit sursei citate, rămân suspendate până în 16 iunie, zborurile către următoarele destinații: Italia, Spania, Germania, Franța, Austria, Belgia, Elveția, Marea Britanie, Olanda, Turcia, SUA și Iran.

Aceste măsuri sunt dispuse de autoritățile statului roman și se aplică pe toată perioada stării de alertă. Vă încurajăm să verificați corespondența electronică utilizată pentru achiziționarea biletelor, prin intermediul căreia compania aeriană vă poate transmite eventuale notificări cu privire la statusul zborului dumneavoastră”, precizează sursa citată.

Singurele zboruri internaționale care pleacă în această perioadă de pe Aeroportul Otopeni sau alte aeroporturi din România sunt cele speciale de prepatriere operate de Tarom, cele cu lucrători sezonieri sau cele charter la cerere.

Și Wizz Air a anunțat prelungirea suspendării zborurilor, în concordanță cu noile reglementări, prezentând variantele pe care le au pasagerii pentru a recupera contravaloarea biletelor cumpărate.

“Pasagerii cu rezervări afectate de suspendarea zborurilor vor fi informați automat prin e-mail dacă au rezervat direct pe wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil. Clienții vor primi automat în contul de client WIZZ 120% din valoarea achitată pentru călătorie, sumă care poate fi folosită în următoarele 24 de luni pentru achiziția de produse și servicii Wizz Air. Pasagerii pot alege rambursarea banilor – care va dura mai mult – și vor fi informați despre pașii necesari pentru un transfer bancar sau transferul către un card bancar printr-un e-mail separat. În acest caz, clienții vor putea primi doar 100% din suma achitată inițial. Pasagerii care și-au făcut rezervările prin intermediul agențiilor de turism – inclusiv agențiile de turism online – trebuie să ia legătura cu agenția de unde și-au cumpărat biletele”, precizează compania, într-un comunicat.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania