Autostrada Transilvania. S-a semnat contractul de execuție pentru un tronson de 9 kilometri. Ministrul Transporturilor a anunțat un nou contract pentru alți 30 de kilometri, peste două săptămâni

1
1724

Premierul Ludovic Orban și miniștrii Transporturilor, Lucian Bode, Apărării, Nicolae Ciucă, Economiei, Virgil Popescu, au participat vineri, la Târgu Mureș, la semnarea contractului de execuţie pentru Lotul 1 Târgu Mureş – Ungheni şi Drumul de legătură din Secţiunea 1C a Autostrăzii Transilvania.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Este vorba despre construcția a 9,2 kilometri: Tîrgu Mureș – Ungheni (4,5 km) + drum de legătură (4,7 km).

Valoarea lucrării este de peste 192 de milioane de lei fără TVA, iar constructorul care a câștigat licitația este compania Strabag.

Perioada de execuție a lucrărilor este de 18 luni, iar perioada de garanție, de 9 ani.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat că peste două săptămâni va fi semnat contractul de execuţie pentru încă 30 de kilometri din Autostrada Transilvania, pe tronsonul Biharia – Chirbiş.

“În două săptămâni vom semna contractul de proiectare şi execuţie pentru încă 30 de kilometri de autostradă din Autostrada Transilvania, pe tronsonul Biharia – Chirbiş. Astăzi, pe Autostrada Transilvania se lucrează pe Iernut – Cheţani, Cheţani – Câmpia Turzii, se lucrează pe Biharia – Borş. Avem şanse foarte mari să terminăm cei 17 kilometri din Iernut – Cheţani şi descărcările de pe acest tronson, avem în plan să finalizăm Biharia – Chirbiş, pentru că avem un stadiu de progres fizic de peste 90% la aceste două tronsoane. Astăzi semnăm un contract de execuţie a lucrărilor pentru 9,2 kilometri pe tronsonul Târgu Mureş – Ungheni, 4,5 kilometri de autostradă şi 4,7 de kilometri de drum de legătură”, a declarat Lucian Bode.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

1 COMENTARIU

Comments are closed.