fbpx
spot_img
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăDescopera HunedoaraDescoperă Hunedoara din fotoliul de acasă

Descoperă Hunedoara din fotoliul de acasă

Publicat în

spot_img
spot_img

POTECA TEMATICĂ „MUZICA NATURII INTERPRETATĂ DE PIATRĂ, LEMN ȘI APĂ”.

Propunerea de azi vine din partea prietenilor noștri de la Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului și este o invitație la plimbare pe Poteca „Muzica naturii interpretată de piatră, lemn și apă”.

Poteca se află pe teritoriul protejat al Geoparcului, la marginea pădurii din satul Peștera, com. Sălașu de Sus, principala poartă de acces spre Munții Retezat și este o invitație de regăsire a legăturii omului cu natura. De ce o redescoperire prin muzică? Pentru că însăși muzica este o parte a naturii, este omniprezentă și ne deschide simțurile pentru cunoaștere. Plimbându-ne pe această potecă, sunetele, redate prin metode neconvenționale, ne vor vorbi despre ceea ce ne înconjoară și ne vor învăța cum să ascultăm limbajul naturii.

Dacă sunteți în căutare de idei inedite de petrecere a zilei de 1 iunie, o plimbare senzorială pe această potecă împreună cu copilul dumneavoastră, poate fi o experiență  pe cinste!

Adrian Meitner

Articole recente

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Diminuarea inegalităților din UE, eliminarea dublei măsuri și debirocratizarea – priorități ale UDMR în viitorul Parlament European (PE)

Europarlamentarul Iuliu Winkler conduce lista UDMR la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc în 9 iunie. CMF 43240001

Mai multe articole de același fel

VIDEO | Povestea incredibilă a Floricăi Zaharia, hunedoreanca ce a condus un departament al celebrului muzeu american MET New-York

Atunci când te gândești la românii de excepție plecați în cele patru colțuri ale lumii, români care fac cinste acestei țări și cu care ne mândrim, este imposibil să nu o amintești pe Florica Zaharia. Un om de o inteligență sclipitoare, cu un bun simț tipic pentru Țara Moților, Florica Zaharia are o poveste de viață impresionantă. Împreună cu Romulus, soțul ei, Florica a fugit din lagărul comunist românesc în 1983. Își propuseseră să plece undeva în Europa vestică. Așa au ajuns în Spania, însă azilul politic în țara iberică le-a fost refuzat. Au decis atunci să își încerce norocul peste ocean, așa că au plecat în Statele Unite.

Descoperă Hunedoara din fotoliul de acasă

În nordul județului Hunedoara, pe teritoriul Rezervației Naturale Cheile Uibăreștilor, puteți admira un pod...

Descoperă Hunedoara din fotoliul de acasă

Fânețele cu Narcise de la Nucșoara. Începând cu a doua parte a lunii mai, în...