fbpx
spot_img
17.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEElevii vor merge gratis cu trenul și alte mijloace de transport în...

Elevii vor merge gratis cu trenul și alte mijloace de transport în comun; Guvernul a stabilit procedura

Publicat în

spot_img
spot_img

Guvernul a adoptat în ședința de joi procedura detaliată care stabilește cum vor merge elevii gratis cu trenul, metroul și alte mijloace de transport în comun pentru a ajunge la școală.

“Am adoptat astăzi procedura detaliată care va permite elevilor să folosească, gratuit, transportul public pentru a merge la şcoală. Astfel, elevii vor circula spre şcoală doar pe baza carnetului de elev, pe toate tipurile de transport, fără a mai fi nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a cumpăra bilete sau abonamente pentru drumul de acasă la şcoală şi înapoi. Decontul acestor documente se va face direct între transportatori şi autorităţile statului direct responsabile”, a scris vicepremierul Raluca Turcan pe contul său de Facebook.

Vicepremierul arată că, pe de-o parte, “această măsură este o transpunere în norme şi în practică a dreptului garantat la educaţie gratuită prin Constituţie şi Legea Educaţiei Naţionale”. “Pe de altă parte, ea reprezintă un sprijin concret acordat elevilor din categoriile cele mai vulnerabile, pentru a continua să meargă la şcoală”, a completat Turcan.

Introducerea pe ordinea de zi a Guvernului a proiectului prin care transportul pentru elevi şi studenţi ar putea fi decontat a fost cerută de ministrul Educației, Monica Anisie.

Elevii care fac naveta vor beneficia de transport gratuit pe parcursul anului şcolar, iar de transportul feroviar şi cu metroul, pe tot anul calendaristic.

„Transportul elevilor care fac naveta va fi gratuit pe tot parcursul anului şcolar, iar transportul feroviar şi cu metroul, pentru elevi şi studenţi, va fi gratuit pe tot parcursul anului calendaristic, nu doar şcolar”, a declarat Monica Anisie.

Adrian Meitner

Articole recente

Sistare alimentare cu gaze naturale pentru consumatorii din localitatea Vulcan

Delgaz Grid a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din...

Dublă lansare de carte la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara

Evenimentul este găzduit de Galeria Indecis, în parteneriat cu Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

Program bogat și multă distracție la ediția cu numărul 26 a Zilelor Orașului Satu Mare

Evenimentul are loc în 24-26 mai. Vezi programul complet

International Staff Week la Universitatea Politehnica Timișoara, cu oaspeți din 16 țări

Universitatea Politehnica Timișoara organizează în perioada 20-24 mai 2024 cea de-a doua ediție a Săptămânii Internaționale Erasmus+, cu tema „Sinergii în lumea academică: cultivarea alianțelor, facilitarea interculturalității și promovarea durabilității”.

Mai multe articole de același fel

Gabriel Zetea, candidat PSD pentru Consiliul Județean: ”Suntem aleși pentru patru ani de zile și trebuie să finalizăm proiectele în decursul unui mandat” (PE)

Zilele trecute, în orașul Târgu Lăpuș a avut loc lansarea candidaților PSD din Țara Lăpușului, aici unde omenia și hotărârea oamenilor se împletesc. Deputatul PSD Gabriel Zetea, candidatul social-democraților pentru Consiliul Județean a arătat că în Țara Lăpușului promisiunile trebuie îndeplinite și cuvântul dat trebuie respectat cu sfințenie. CMF: 21240002

Astăzi începe etapa de reînscrieri la grădiniţe şi creşe

În această etapă sunt confirmaţi, în baza unei cereri de reînscriere completate de părinţi, copiii care au frecventat grădiniţa sau creşa în anul şcolar curent şi pentru care se solicită menţinerea în aceeaşi unitate de învăţământ şi în anul şcolar 2024-2025.

Iuliu Winkler: UDMR își dorește o Uniune Europeană puternică, aflată în slujba oamenilor (PE)

UDMR dorește ca în Uniunea Europeană (UE) politicile să fie puse în slujba oamenilor, și nu în solda ideologiilor, iar pentru atingerea acestui obiectiv este necesară reîntoarcerea la valorile părinților fondatori, a declarat europarlamentarul Iuliu Winkler în cadrul emisiunii ”Studio electoral”. CMF: 43240001