FOTO. Doi răniți pe munte, ajutați de salvamontiștii din Maramureș. Un bărbat care s-a răsturnat cu ATV-ul, salvat cu un elicopter SMURD

Salvatorii montani și voluntarii Salvamont Maramureș au fost solicitați joi pentru a veni în ajutorul a două persoane accidentate, care se aflau în zone greu accesibile.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Primul apel venit prin 112 anunța că o persoană a suferit un accident, răsturnându-se cu un vehicul de teren de tipul ATV. Accidentul s-a produs în zona Strâmtura, spre Vârful Cireșul, în preajma releului. Echipa de prim răspuns a Salvamont Maramureș a ajuns la persoana accidentată în scurt timp, constatând că aceasta suferă de traumatisme multiple la nivelul toracelui și umărului.

Având în vedere accesul extrem de dificil în zonă, s-a solicitat intervenția elicopterului SMURD, fiind utilizat troliul pentru evacuarea persoanei. Salvatorii montani au acordat primul ajutor rănitului și l-au transportat într-o zonă accesibilă pentru a putea fi preluat de echipajul elicopterului și transportat la Spitalul Județean din Baia Mare.

„Le mulțumesc tuturor celor implicați în această acțiune de salvare, precum și Serviciului de Telecomunicații Speciale pentru rapiditatea și acuratețea localizării. Am încheiat o nouă misiune reușită, alături de profesioniștii de la Inspectoratul General de Aviație al M.A.I.”, a declarat managerul Salvamont Maramureș, Dan Benga. La scurt timp după prima intervenție, salvamontiștii maramureșeni au fost solicitați într-o nouă misiune, de această dată în zona Ulmoasa-Băița. Un bărbat aflat la cules de ciuperci a alunecat, suferind un traumatism la nivelul membrului inferior și fiind în imposibilitate de a se deplasa. Echipajul Salvamont Maramureș a ajuns de urgență la persoana accidentată și i-a acordat primul ajutor, după care bărbatul a fost transportat cu targă până la ambulanță și dus la cea mai apropiată unitate medicală.

Ioana Pop