Consiliul Județean (CJ) Cluj intenționează să achiziționeze, din fonduri europene, 258 de echipamente noi și aparaturi de înaltă tehnologie pentru Spitalul de Copii din Cluj.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Pentru a putea începe demersurile pentru obținerea finanțării, consilierii județeni clujeni au votat joi aprobarea proiectului privind „Dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca în contextul pandemiei COVID-19” și cheltuielile referitoare la acesta.

Potrivit CJ Cluj, investiția este justificată de faptul că, în contextul generat de pandemia de coronavirus, dotările existente la Unitatea de Primiri Urgențe nu sunt suficiente și nu satisfac nevoile în derularea activității de zi cu zi. Aparatura medicală de înaltă performanță ce va fi achiziționată prin proiect este necesară pentru a asigura tratamentul, monitorizarea și îngrijirea pacienților critici pediatrici în cazul epidemiei cu COVID-19.

Valoarea totală a proiectului de dotare Spitalul de Copii este 12,3 milioane de lei. Acesta urmează să fie depus pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania