Primăria Brașov a început distribuirea în școli a materialelor de dezinfecție și protecție

0
21

Primăria Brașov a început vineri distribuirea materialelor de dezinfecție și protecție împotriva răspândirii coronavirusului către unitățile de învățământ din oraș care urmează să funcționeze din 2 iunie.

63 de unități de învățământ vor primi aceste materiale, dintre care 38 de școli și licee și 25 de grădinițe.

Potrivit Primăriei Brașov, au fost comandați 2.000 de litri de dezinfectant de mâini, 200 de cutii de dezinfectant de suprafețe, 3.000 de litri de săpun lichid, 30.000 de măști, 250 de termometre, care se vor da fiecărei instituții în funcție de numărul de intrări și de corpuri de clădire.

„Ministerul Educației are obligația de a asigura măști unităților de învățământ, școli și licee, pentru elevi, profesori și personalul angajat, însă noi vom distribui câte 500 de măști la fiecare unitate de învățământ pentru a asigura necesarul până când vor ajunge cele de la minister. Distribuția tuturor materialelor se face în funcție de numărul de elevi și de profesori, raportate de școli către inspectoratul școlar și transmise primăriei“, a declarat șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al Primăriei Brașov, Emil Pușcașu.

Municipalitatea a stabilit necesarul de materiale în urma discuțiilor dintre primarul municipiului, George Scripcaru, și funcționari din primărie cu inspectorul general școlar, Ovidiu Tripșa.

Din 2 iunie va începe pregătirea elevilor pentru susținerea examenelor naționale, și, totodată, în această perioadă se desfășoară și înscrierile la grădinițe. Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a pot face pregătire la școală pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, în perioada 2-12 iunie. Pregătirea se va face zilnic, în fiecare școală. respectând normele de distanțare și ultimele ordine care prevăd asigurarea unei suprafețe de 4 metri pătrați pentru fiecare elev în sălile de curs. În 15 iunie va începe Evaluarea Națională, iar în 22 iunie, probele scrise la Bacalaureat.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.