VIDEO. Primarul Devei, la Știrile Transilvaniei TV: Vom fi proprietari ai terenului de pe Dealul Paiului, unde este poligonul, până în luna august. Vom pune la dispoziția tinerilor parcele de teren

Primarul Devei, Florin Oancea, a prezentat joi, în emisiunea “Colțuri pe rotund” de la Știrile Transilvaniei TV, moderată de jurnalistul Mircea Mihuleț, stadiul preluării terenului de pe Dealul Paiului, teren folosit în prezent de Armată ca poligon.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Am depus toate documentațiile și sunt cinci ministere care trebuie să-și dea avizul. Ultimul aviz pe care îl avem de luat este de la Ministerul Justiției. Probabil, în cursul lunii iunie vom obține acest aviz, pentru că și acolo există un termen în care se eliberează aceste avize, documentația este completă. După obținerea celui de-al cincilea aviz de la Ministerul Justiției urmează hotărârea de Guvern. Din punctul meu de vedere cred că în luna iulie, maxim august vom avea hotărârea de Guvern și practic vom intra în posesia, mai bine zis vom deveni proprietari ai acelei suprafețe de teren de pe Dealul Paiului, unde este poligonul, o suprafață de 28 de hectare. Avem peste 1300 de solicitări din partea tinerilor pentru construirea de locuințe. Acele terenuri vor fi parcelate, printr-un plan urbanistic zonal pe care-l avem în desfășurare și le vom pune la dispoziția tinerilor acele parcele de teren”, a declarat primarul Devei, în emisiunea “Colțuri pe rotund”, de la Știrile Transilvaniei TV.

Întrebat dacă municipalitatea poate face ceva pentru oprirea detonărilor în poligon, detonări de care s-au arătat deranjați cetățeni din zonă, primarul Florin Oancea a spus că, până când municipalitatea va deveni proprietară pe terenul respectiv, Armata va putea să desfășoare în continuare operațiunile ei. Primarul Devei a precizat că problema va fi rezolvată până în luna august anul acesta și poligonul se va reloca.

Puteți vedea mai jos toate temele administrative prezentate de primarul Devei în emisiunea “Colțuri pe rotund”.