Ordinul privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus şi pentru desfăşurarea activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii a fost publicat, vineri seară, în Monitorul Oficial. Documentul este semnat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Documentul prevede reguli generale care privesc angajaţii şi angajatorii, dar şi relaţia cu publicul, precum şi reguli pentru deschiderea bibliotecilor, a librăriilor, pentru reluarea producţiei cinematografice, pentru evenimentele în aer liber şi pentru evenimentele de tipul drive-in.

De la 1 iunie va fi permisă desfăşurarea concertelor şi spectacolelor în aer liber, dar nu cu mai mult de 500 de spectatori şi cu o distanţare de 2 metri între participanţi. De asemenea, spectatorii vor trebui să poarte măşti. 

Potrivit ordinului, nerespectarea măsurilor se constată de către personalul îmnputernicit de Ministerul Snătăţii şi se sancţionează în confirmitate cu prevederile art 30, lit H din HG857/ 2011.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

1 COMENTARIU

  1. E dovedit stintific ca masca in aer liber ,e aproape inutila. Nu vad ratiunea “imbotnitarii” la spectacole in aer liber cu distantare fizica (Doamne fereste sociala).

Comments are closed.