fbpx
-3.3 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEConsiliul Județean Timiș bate palma cu o echipă de tineri IT-iști timișeni...

Consiliul Județean Timiș bate palma cu o echipă de tineri IT-iști timișeni pentru a introduce inteligența artificială în spitale

Publicat în

spot_img
spot_img

O nouă măsură concretă, inedită, a fost anunțată astăzi de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, în cadrul programului său OcroTim. De această dată este vizată modernizarea sistemului medical din județ. Astfel, grație unui parteneriat cu o companie timișeană, spitalele din județ pot beneficia de un soft pentru identificarea a 17 patologii ale aparatului respirator, inclusiv în cazul pacienților cu Covid-19. Soft-ul folosește inteligența artificială și este dezvoltat de o companie condusă de o echipă tânără de IT-iști, XVision.

Conform parteneriatului cu Consiliul Județean, aplicația va fi pusă gratuit la dispoziția spitalelor din Timiș timp de șase luni. Important de menționat,  echipa care a dezvoltat-o oferă și suport tehnic.

„Perioada prin care trecem ne-a arătat tuturor cât de important e să investim constant în spitale, în echipamente, în condiții mai bune pentru pacienți, în susținerea medicilor. Nu acționăm la întâmplare! Ca de fiecare dată, ne-am consultat cu cei direct implicați, cu medicii. Am avut un dialog aplicat și cu directorii spitalelor care vor folosi această aplicație în procedurile zilnice de testare”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Aplicația dezvoltată de XVision permite o analiză mai rapidă și ușoară a radiografiilor, medicii putând să interpreteze până la 200 de radiografii pulmonare pe zi. Soft-ul le analizează și poate identifica rapid anomaliile, reprezentând practic o a doua opinie instantanee.

OcroTim este un program conceput de președintele CJ Timiș, Călin Dobra. Acesta are drept obiectiv principal relansarea socio-economică a județului, prin implementarea de măsuri concrete și rapide în opt domenii de activitate. Prima inițiativă, aflată deja în derulare, prevede un sprijin important pentru artiști, prin alocarea sumei de 1,5 milioane lei exclusiv pentru proiectele culturale online, eliminând astfel barierele pe care epidemia cu noul coronavirus le-a pus între artiști și public.

Adrian Meitner

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Ligile studențești din UPT provoacă elevii de liceu la o vacanță inedită, activă, în cadrul a două tabere de vară

Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajută pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea o vacanță activă, inedită, plină de experiențe interesante.