O companie de biotehnologie din Beijing, China, este convinsă că vaccinul la care lucrează va fi eficient, astfel că pregătește o fabrică unde vor fi produse 100 de milioane de doze din noul vaccin împotriva Covid-19. Compania Sinovac se află într-o fază avansată cu studiile pentru realizarea acestui vaccin, studii la care participă peste 1.000 de voluntari, scrie SkyNews.

Luo Baishan, unul dintre cercetătorii de la Sinovac, a explicat pentru sursa citată că este foarte optimist în legătură cu vaccinul. “Da, da. Trebuie să aibă succes, sunt 99% sigur”, a transmis el. De altfel, Sinovac a publicat o serie de rezultate în revista academică Science, rezultate care arăta că vaccinul, numit CoronaVac, protejează maimuțele împotriva infecției cu noul coronavirus.

Compania chineză susține că acum cea mai mare piedică este datorată numărului de cazuri de COVID-19 din China care este foarte redus în prezent, așa că asta face foarte dificilă testarea vaccinului într-o situație epidemică.

Cu toate că mai sunt de parcurs câteva etape, Sinovac lucrează la noua unitate de producție a vaccinului, astfel încât la momentul în care vor fi obținute toate aprobările din partea organelor de reglementare să poată ieși imediat cu o cantitate foarte mare din noul vaccin.

Sursa: SkyNews

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.