O companie de biotehnologie din Beijing, China, este convinsă că vaccinul la care lucrează va fi eficient, astfel că pregătește o fabrică unde vor fi produse 100 de milioane de doze din noul vaccin împotriva Covid-19. Compania Sinovac se află într-o fază avansată cu studiile pentru realizarea acestui vaccin, studii la care participă peste 1.000 de voluntari, scrie SkyNews.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Luo Baishan, unul dintre cercetătorii de la Sinovac, a explicat pentru sursa citată că este foarte optimist în legătură cu vaccinul. “Da, da. Trebuie să aibă succes, sunt 99% sigur”, a transmis el. De altfel, Sinovac a publicat o serie de rezultate în revista academică Science, rezultate care arăta că vaccinul, numit CoronaVac, protejează maimuțele împotriva infecției cu noul coronavirus.

Compania chineză susține că acum cea mai mare piedică este datorată numărului de cazuri de COVID-19 din China care este foarte redus în prezent, așa că asta face foarte dificilă testarea vaccinului într-o situație epidemică.

Cu toate că mai sunt de parcurs câteva etape, Sinovac lucrează la noua unitate de producție a vaccinului, astfel încât la momentul în care vor fi obținute toate aprobările din partea organelor de reglementare să poată ieși imediat cu o cantitate foarte mare din noul vaccin.

Sursa: SkyNews

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania