Consiliului Local Oradea a aprobat în cea mai recentă ședință hotărârea privind asigurarea de kituri cu materiale sanitare pentru unitățile de învățământ din rețeaua școlară a Municipiului Oradea, kituri destinate prevenției și combaterii infectării cu SARS Cov-2.

În contextul epidemiologic actual, în condițiile în care este necesară prezența fizică a elevilor pentru desfășurarea activităților de pregătire în vederea examenelor, dar și în vederea susținerii examenelor, se impune respectarea unor măsuri specifice de protejare a acestora și a întregului personal care participă la acest proces.

Astfel, Primăria Oradea va pune la dispoziţia elevilor şi profesorilor orădeni 7579 de kituri cu materiale sanitare, în scopul desfăşurării în bune condiţii a pregătirii elevilor din anii terminali, precum şi a examenelor de capacitate şi bacalaureat.

Fiecare kit va conține: gel dezinfectant Hygienum gel – 50 ml, șervețele umede dezinfectante.

Primăria Oradea preia aceste kituri de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi le predă Şcolii Gimnaziale Avram Iancu, care le va distribui apoi după o listă primită de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor tuturor unităților care au nevoie.

În ceea ce privește măștile de protecție, aceste sunt asigurate gratuit de Guvernul României  pentru fiecare elev din anii terminali și profesorii coordonatori.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.