25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTA trecut în eternitate o voce celebră

A trecut în eternitate o voce celebră

Publicat în

spot_img
spot_img

Actorul britanic Michael Angelis, cel care timp de 13 sezoane ale serialului ”Thomas și prietenii săi” a fost ”vocea” locomotivei Thomas, a decedat la vârsta de de 76 de ani, a anunțat agentul său, citat de BBC.

Angelis a devenit celebru pentru faptul că i-a dat „viață” locomotive Thomas din seria de desene animate ”Thomas și prietenii săi”. Angelis a fost „vocea” lui Thomas timp de 13 sezoane, după care, în 1991, i-a predat ștafeta lui Ringo Starr.

Michael Angelis a mai apărut în seriale televizate precum Boys from the Black Stuff și GBH. Actorul s-a născut în Liverpool și a evoluat profesional începând cu anii 1970, când a apărut în programe precum Z Cars, Thirty-Minute Theatre, Coronation Street sau Minder. Între 1991 și 2001, Angelis a fost căsătorit cu Helen Worth, iar din 2001 și până la moartea sa a fost alături de Jennifer Khalastchi.

”Thomas și prietenii săi” (Thomas & Friends) este numele unei celebre serii de televiziune bazate pe cărțile The Railway Series scrise de Wilbert și Christopher Awdry. Seria Poveștilor de pe calea ferată prezintă aventurile de zi cu zi ale unui grup de vehicule care au viață și trăsături umane.

Deși primele povești au fost relatate în anul 1943, din pricina condițiilor de război, primul volum, „The Three Railway Engines” („Cele trei locomotive”), a fost publicat abia în 1945. Locomotiva Thomas a avut un succes mondial, fiind pe primul loc pentru al zecelea an la rând, în clasamentul primelor 10 seriale preferate de preșcolarii din Anglia, iar jucăriile cu Thomas sunt pe primul loc în clasamentul celor mai vândute jucării pentru preșcolarii din Statele Unite.Franciza deține opt parcuri tematice proprii în Japonia (două), Australia, Marea Britanie (două), Malaezia, China și SUA.

În prezent, franciza Thomas & Friends aparține companiei HIT Entertainment, care a achiziționat în 2002 grupul Gullane Entertainment. În 2012 HIT Entertainment a fost achiziționatǎ de gigantul Mattel, una dintre cele mai mari companii producǎtoare de jucǎrii din SUA. Brandul Thomas & Friends se aflǎ în prezent în divizia Fisher Price a companiei Mattel Inc.

Articole recente

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

CJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

Alin Nica, a declarat că este pentru prima dată când judeţul are o astfel de hartă, cu rute deja verificate, care conectează obiective turistice cu elemente de gastronomie şi posibilităţi de agrement şi de cazare.

Mai multe articole de același fel

Accident grav între Sighișoara și Brașov

Potrivit Poliției Brașov, o femeie care conducea un autovehicul, cu volan pe dreapta, pe DN13, la intersecția cu strada Republicii din orașul Rupea, a lovit un cap de pod, iar apoi a pătruns pe contrasens și s-a răsturnat în afara drumului.

Accident cu cinci victime pe A1 Sebeş-Sibiu

Circulaţia este blocată pe sensul spre Sibiu, încercându-se devierea temporară a traficului pe DN 1, drum care însă a fost blocat de un al doilea accident cu patru victime.

Locomotiva unui tren care transporta grâu a luat foc

Pompierii hunedoreni au fost chemați printr-un apel la 112 să stingă un incendiu la locomotiva unei garnituri de tren marfar care transporta, pe relația Simeria-Petroșani, în cele 20 de vagoane, aproximativ 1500 tone de grâu.