Marius Surgent, deputat PNL: Echipajele SMURD din județul Hunedoara vor trece în subordinea IGSU

Data:

Adoptată de Senat, cameră decizională, legea privind preluarea echipajelor SMURD de către IGSU a fost trimisă la promulgare. Marius Surgent, deputatul liberal care a fost unul dintre inițiatorii acestei legi, speră ca procesul de preluare a echipajelor SMURD din județul Hunedoara să poată fi încheiat până la sfărșitul acestui an.

Marius Surgent

“Această lege la care am lucrat împreună cu un coleg parlamentar din județul Arad, un județ în care regăsim aceeași situație în ceea ce-i privește pe paramedicii SMURD, a avut un parcurs destul de anevoios. Cu toate acestea, după votul din Senat, am satisfacția lucrului împlinit. Pot spune că am reușit să îndreptăm o inechitate care cu siguranță și pe bună dreptate, a produs multă frustrare în rândul paramedicilor hunedoreni. Nu știu, dar poate pe parcursul acestei perioade au fost și situații în care oameni dedicați au fost nevoiți să renunțe la această meserie din cauza discrepanțelor destul de mari în ceea ce privește salarizarea. Prin această lege am eliminat această inechitate și sper ca și paramedicii SMURD din județul Hunedoara să se simtă răsplătiți pentru munca pe care o depun”, a precizat deputatul PNL.

Administrațiile locale și județene degrevate de această sarcină

Pe parcursul anilor în care entitățile SMURD din cele cinci județe, printre care și județul Hunedoara au fost finanțate de la bugetele locale și consiliile județene paramedicii s-au confruntat cu probleme serioase privind finanțarea. Acestă lege va degreva de această solicitare bugetele administrațiilor locale și județene care în prezent susțin SMURD Hunedoara, pentru că preluarea paramedicilor de către IGSU va pune în sarcina Ministerului Administrației și Internelor ( MAI) și finanțarea SMURD Hunedoara

“Pe parcursul anilor SMURD Hunedoara s-a confruntat cu situații dificile în ceea ce privește finanțarea. Tocmai de aceea, fiind unul dintre inițiatori am susținut în toate comisiile de specialitate importanța și necesitatea adoptării legii. Am găsit înțelegere la colegii parlamentari și într-un final avem certitudinea că această problemă și-a găsit rezolvarea. Îmi doresc ca procesul de preluare să se încheie până la finalul anului astfel încât paramedicii hunedoreni să poată beneficia de toate avantajele pe care această lege le-o conferă” , a subliniat deputatul PNL Marius Surgent.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Gabriel Zetea: Nu se pune problema de modificare a Codului Fiscal cu o impozitare progresivă clasică, în trepte 

Deputatul PSD Gabriel Zetea a afirmat că acest subiect legat de impozitarea progresivă în România, PSD şi l-a asumat ca discurs public, ca propunere, inclusiv înainte de a intra la guvernare cu PNL. 

Alina Gorghiu: În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului 

Senatoarea PNL a precizat că, de principiu, crede că orice membru PNL are libertatea să mai tragă din când în când câte un semnal privind funcţionarea unei instituţii din stat

Ministerul Sănătății invită românii la doza a patra de vaccin

Ministerul Sănătății a anunțat că doza a patra de vaccin anti-COVID poate fi solicitată începând de luni de persoanele vaccinate cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager, fiind recomandată în special celor cu vârsta peste 60 de ani.

Şase asistente medicale din Bihor, Satu Mare și Sălaj, premiate la Oradea cu premiul ”Dr. Mozes Carol”

Iniţiatorul acestui premiu, Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, a precizat că alegerea temei nu a fost deloc dificilă, fiind recompensaţi "cei mai buni dintre cei buni", pentru implicarea lor profesională şi sufletească în traversarea crizei sanitare.