Nelu Tătaru: România a înregistrat, duminică, cel mai mic număr de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19

Data:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că România a înregistrat duminică cel mai mic număr de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, fiind totodată şi cel mai scăzut număr de cazuri în terapie intensivă, el precizând că suntem pe o pantă descendentă a îmbolnăvirilor.

“Este cel mai mic număr de cazuri noi pe 24 de ore de la începutul pandemiei. Avem şi cel mai mic număr de cazuri în terapie intensivă – 160, ceea ce ne certifică că suntem pe panta descendentă, urmând ca noi să gestionăm fiecare măsură de relaxare pe care am dat-o”, a afirmat ministrul Sănătăţii, la Digi 24. 

El a mai spus că de la data de 15 iunie românii se pot aştepta la noi măsuri de relaxare. 

“Evaluarea pe o perioadă de 14 zile a măsurilor de relaxare puse în practică şi această evaluare având un rezultat pozitiv, ne putem aştepta la 15 iunie la un alt pachet de măsuri de relaxare”, a transmis Nelu Tătaru. 

Ministrul a mai afirmat că mai sunt câteva cazuri de spitale unde ar trebui intervenit asupra managementului, dar nu a dorit să dea exemple. 

“Sunt cazuri unde ar trebui intervenit asupra managementului, suntem deocamdată la discuţii cu aceste cazuri particulare, cu managerii de acolo şi sperăm să rezolvăm în acest fel. (…) Nu aş vrea să discutăm pe exemplu particular, vreau să am discuţii să ajungem la o înţelegere strict profesională dincolo de alte criterii”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

Alte trei decese provocate de coronavirus au fost anunţate duminică. Bilanţul a ajuns la 1.262. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 124 de noi cazuri de îmbolnăvire, numărul total ridicându-se la 19.257.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Partidul Popular Maghiar din Transilvania şi Partidul Civic Maghiar relansează procesul de fuziune

Procesul trebuie reluat deoarece în decembrie anul trecut Curtea de Apel Bucureşti a respins înregistrarea Alianţei Maghiare din Transilvania (AMT), formată prin fuziunea celor două partide.

VIDEO | Senatoarea Șoșoacă, scandal la Ambasada SUA: „Noi nu suntem orice cetățean. Noi suntem parlamentari”

Senatoarea Diana Șoșoacă, împreună cu Adriana Bahmuțeanu și alți doi foști parlamentari AUR, Mihai Lasca și Ciprian Ciubuc, au făcut un adevărat scandal la Ambasada SUA de la București. Motivul: nu au fost primiți imediat de către însărcinatul cu afaceri.